Людина, яка змінила усе

Людина, яка змінила усе (Moneyball / Человек, который изменил все). Спортивна драма. США, 2011. Режисер Беннетт Міллер. У ролях: [Бред Пітт->brad-pitt], [Джона Гілл->jonah-hill], [Філіп Сеймур Хоффман->philip-seymour-hoffman], [Робін Райт->robin-wright], Майкл Фішер.

moneyball_poster.jpg

З 6 грудня стрічку “Людина, яка змінила усе” можна переглянути у Львові у кінокомплексі “Планета кіно”.

Біллі Бін (Пітт), колишній бейсболіст, а нині директор спортивного клубу, опікується провінційною командою, яка не може дозволити собі зіркових гравців. Новий помічник пропонує йому революційний підхід – підбір гравців за допомогою аналізу їх фізичних даних.

Майкл Льюїс працював торговцем в компанії Salomon Brothers, однак популярність здобув завдяки своїм діловим і політичним бестселерам. У 2003 р. він опублікував книгу про бейсбол, в основі якої лежала історія бідної команди Oakland Athletics, гравці якої вирішили виступити проти багатих і успішних клубів. Через 8 років за адаптацію книги Льюїса взялися кінематографісти, хоча цей бестселер, на перший погляд, зовсім не підходить для екранізації. В деяких розділах докладно аналізуються такі аспекти, як ігрові якості спортсменів, стратегії і тактики гри, а також статистичні дані і різні теорії.

Бред Пітт зізнається, що ця історія дуже йому близька. Саме тому він почувався дуже комфортно і як актор, і як співпродюсер. “Біллі, який виступає проти впливової організації, – один з тих небагатьох, хто присвятив своє життя боротьбі, – каже Бред. – Щойно індивід починає ставити під сумнів прописні істини, він ризикує або бути затаврованим єретиком, або бути проголошеним дурнем. Гравцям команди Біллі доводилось задаватися питанням: “Якщо ми сьогодні дійсно збираємося вийти на поле, як нам грати?” Система, що безвідмовно працювала протягом 150 років, на цих хлопців не діє. Мені здається, така ситуація багато в чому може співвідноситися з нинішньою ситуацією в усьому світі”.

Коли настав час підбирати акторів на ролі гравців Oakland Athletics 2002 р., режисер поставив перед собою завдання набрати команду, яка б гармонійно і вірогідно виглядала на бейсбольному полі. Тому, проводячи кастинг, він віддавав перевагу бейсболістам з акторськими навичками. Першим у команду потрапив Майкл Фішер (“Невидимий бік”).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *