Мія Васіковська

Мія Васіковська (Mia Wasikowska / Миа Васиковска) народилась 14 жовтня 1989 р. у Канберрі (Австралія). Її батьки переїхали з Польщі задовго до народження дочки, тому сьогодні Мія вважає себе корінною австралійкою, хоча й згадує з повагою про своє польське коріння. Її батько – художник-колажист, мати – професійний фотограф. З дев’яти років майбутня актриса серйозно займалась балетом: до 15 років вона танцювала по 35 годин на тиждень. Мія мріяла бути прима-балериною і виступати у театрі, проте до 15 років вона охолола до цих занять. Пізніше Васіковська зізналась в інтерв’ю журналісту Daily Record, що балет виявився для неї занадто ідеальним, що він вимагав занадто досконалості від неї особисто, від її тіла та духа.

wasikowska1.jpg

Продовжити читання “Мія Васіковська”

Глобальне вторгнення: Битва за Лос-Анджелес

Глобальне вторгнення: Битва за Лос-Анджелес (Battle: Los Angeles / Глобальное вторжение: Битва за Лос-Анджелес). Фантастичний бойовик. США, 2011. Режисер Джонатан Лібесман. У ролях: [Аарон Екхарт->aaron-ekhart], [Мішель Родрігес->michelle-rodriguez], Бріджет Мойнахен, Майкл Пенья.

battle_los_angeles_poster.jpg

Жителі Лос-Анджелесу помічають у небі дивні вогні, які виявляються великими об’єктами, що приземлюються на воду. Істоти, здалека схожі на людей, починають знищувати усе на своєму шляху. Місто евакуюють, і військові намагаються протистояти агресивним інопланетянам. Продовжити читання “Глобальне вторгнення: Битва за Лос-Анджелес”

Міняючи реальність

У Голлівуду досить стандартний підхід до екранізації творів Філіпа К. Діка: береться одна його цікава ідея, на викладення якої вистачило б екранних півгодини, а решту часу заповнюють біганиною та стріляниною, за якими жодного сенсу не спостерігається. Іноді виходить непогано ([“Згадати усе”->total-recall]), іноді – досить таки жалюгідно (“Час розплати”). “Міняючи реальність” виграє на цьому тлі саме тому, що відхиляється від схеми. Бігають тут теж, але найбільше екранного часу віддали мелодрамі.

adjustment_bureau1.jpg

Продовжити читання “Міняючи реальність”

Мами застрягли на Марсі

Мами застрягли на Марсі (Mars Needs Moms! / Тайна Красной планеты). Анімація / фантастика / комедія. США, 2011. Режисер Саймон Веллс. Ролі озвучують: [Сет Грін->seth-green], [Джоан К’юсак->joan-cusak], Мінді Стерлінг, Ден Фоглер, Елізабет Арнуа, Кевін Кехун, Том Еверетт Скотт.

mars_needs_moms.jpg

Дев’ятирічний Майло розуміє, як сильно любить маму, тільки після того, як її викрадають марсіани, які хочуть забрати її материнську любов для свого потомства. Хлопчик вирішує врятувати матір і, сховавшись на космічному кораблі, проникає на Червону планету. Продовжити читання “Мами застрягли на Марсі”