Джена Мелоун

Джена Мелоун (Jena Malone / Джена Мэлоун) народилась 21 листопада 1984 р. у містечку Спаркс (штат Невада). Її виховували мати Дебора та її подруга, яку Джена називає хрещеною. За перші дев’ять років життя майбутня акторка разом з сім’єю змінила двадцять місць проживання і врешті-решт оселилась у Лос-Анджелесі. За межами світу кіно вона прославилась у 1999 р., коли, будучи практично у дитячому віці, подала до суду на свою матір за те, що вона неправильно розпоряджалася заробленими дочкою грошами, і виграла процес.

malone1.jpg

Продовжити читання “Джена Мелоун”

Перший удар

Перший удар (First Strike / Первый удар). США, 1996. Режисер Стенлі Тонг. У ролях: [Джекі Чан->jackie-chan], Ігор Гузун, Джексон Лю, Нонна Грішаєва, Енні Ю, Білл Тун.

Новий канал, неділя 10 квітня, 00.25

Поліцейський з Гонконгу (Чан), який співпрацює з ЦРУ, та російські спецслужби мають знайти зниклі в Україні ядерні боєголовки. Їх єдиний контакт – українка Наташа Рекшинська, яку має супроводжувати герой… Кілька сцен цього традиційного для Чана комедійного бойовика зняли на Ялтинській кіностудії в Криму, а в усьому іншому він не відрізняється від решти його робіт 90-х.

Джеймс Каан

Джеймс Каан (James Caan / Джеймс Каан) народився 26 березня 1940 р. у Бронксі (штат Нью-Йорк), в сім’ї єврейських іммігрантів з Німеччини, Софі та Артура Каан. Вирішив присвятити себе акторству, коли навчався у коледжі. Вчився в університеті штату Мічиган, грав у футбол за університетську команду. У 1960 р. почав займатися у студії Сенфорда Мейснера “Neighborhood Playhouse”. Джеймс дебютував у п’єсі “I Roam”, однак після чотирьох вистав покинув театр, тому що у нього не склались стосунки з актором Френчо Тоном. Він знайшов постійну роботу на телебаченні, першу роль у кіно виконав у 1963 р. (“Ніжна Ірма”), а через два роки зіграв автогонщика у фільмі Говарда Хоукса “Червона лінія 7000”, здобувши таким чином репутацію спортсмена і справжнього чоловіка. Цей імідж Каан підтримував не лише на екрані, а й у житті, ставши врешті-решт майстром шостого дану карате, який йому присудила міжнародна асоціація з цього різновиду бойових мистецтв.

caan1.jpg

Продовжити читання “Джеймс Каан”

Вірус

Вірус (Virus / Вирус). США-Німеччина, 1999. Режисер Джон Бруно. У ролях: [Джемі Лі Кертіс->jamie-lee-curtis], [Вільям Болдуїн->william-baldwin], Дональд Сазерленд, Джоанна Пакула, Маршалл Белл, Шерман Огастас.

2+2, вівторок 5 квітня, 21.30

Команда невеликого американського човна, який дивом врятувався від тайфуну, знаходить безлюдний російський науково-дослідницький корабель. З метою заробити вони беруться відбуксувати його у найближчий порт. Герої не підозрюють, що на судно напала інопланетна мутуюча форма життя, яка знищує усе на своєму шляху… Для Кертіс семимісячні зйомки картини стали справжнім випробуванням: вона увесь цей час страждала від морської хвороби. Непогано як для фантастичного трилера за мотивами коміксу, однак ані краплі оригінальності кіно не містить.