Турист

Римейк французького романтичного трилера, відомого у нас як “Невловимий”, не дуже далеко відійшов від оригіналу за якістю (той шедевром в жодному разі не був), але в кілька разів перевершив за рекламним галасом. Ну як же, головні секс-символи нашого часу, [Джонні->johnny-depp] і [Анжеліна->angelina-jolie] – як можна пройти і не переглянути? В результаті сюжет відійшов на другий план, на першому – великі плани облич зірок і середні їх же у повний зріст у дуже дорогому одязі.

tourist_1.jpg

Продовжити читання “Турист”

Заклад біля дороги

Заклад біля дороги (Road House / Придорожное заведение). США, 1989. Режисер Роуді Херрінгтон. У ролях: [Патрік Свейз->pastrick-swaize], [Сем Елліот->sam-elliot], Келлі Лінч, Бен Газзара.

2+2, четвер 20 січня, 21.30

Далтон (Свейз) – викидайло з кафе біля дороги – вступає у боротьбу з ватажком рекетирів Веслі (Газзара), який вважає містечко своєю власністю… Типовий для 80-х бойовичок, головним достоїнством якого є виразний мордобій у виконанні Свейза та інших. Пісні у фільмі виконала група “Jeff Healey Band”, очолювана Джеффом Хілі, якого тоді називали наступним Джиммі Хендріксом.

Золотий глобус-2010

Вибір лауреатів для премії, яку часто називають генеральною репетицією перед “Оскаром”, не містив цього року жодних несподіванок.

globe-2010.jpg

Найкращим фільмом року визнали [“Соціальну мережу”->social-network], найкращим режисером – [Дейвіда Фінчера->david-fincher], відзначили нагородами також сценарій (Аарон Соркін) та музику стрічки про засновників мережі Facebook. Соркін, отримуючи приз, подякував зокрема своєму головному герою Марку Закербергу. Продовжити читання “Золотий глобус-2010”

Час відьом

Час відьом (Season of the Witch / Время ведьм). Історичний містичний трилер. США, 2011. Режисер Доменік Сена. У ролях: [Ніколас Кейдж->nicolas-cage], [Рон Перлман->ron-perlman], Клер Фой, Стівен Грехем, Крістофер Лі.

season-witch-poster.jpg

XIV сторіччя. В Європі починається епідемія чуми, винною в якій визнають беззахисну дівчину, яку підозрюють у чаклунстві. Кардинал просить лицаря (Кейдж) відвезти відьму у далеке абатство, де її чари буде зруйновано… Продовжити читання “Час відьом”