Час

Як каже вчителька малюкам у першому класі: “Наступний рік пробіжить для вас швидше, ніж цей, третій – ще швидше, а ще швидше пробіжить решта життя”. Тема нового фільму Ендрю Ніккола – швидкоплинність часу у світі, де цей самий час став єдиною валютою. Вона нагадує одночасно про швидкість, з якою має рухатись сучасний середній житель міста, і про проблему перенаселення, про яку все частіше говорять дослідники. Світ, в якому за все доводиться платити хвилинами чи годинами і де у бідняків ніколи не вистачає часу на простий відпочинок, – пречудова метафора, безумовно варта повнометражної стрічки. Однак існує далеко не один шлях використання цієї метафори.

in_time_1.jpg

Продовжити читання “Час”

Вадим Григор’єв в Online Film Critics Society

Online Film Critics Society

Вітаємо беззмінного автора та редактора Кіноблогу Вадима Григор’єва із приняттям до OFCS (Online Film Critics Society, Спілка Онлайн Кінокритиків). Спілка прийняла до уваги багаторічний досвід Вадима, який цього року є другим представником з України.
Не зважаючи на мінімалістичний сайт, до цієї некомерційної організації входять чимало авторів IMDB, The Rotten Tomatoes, The Huffington Post та інших провідних онлайн-видань. Щорічні відзнаки OFCS є найпопулярнішою премією без власного фестивалю.
Вадим вже готує свій список претендентів. Якщо Ви очікуєте цікавий фільм в листопаді та грудні цього року, проголосуйте за нього на нашій Фейсбук сторінці, щоб огляд стрічки з’явився на Кіноблозі.

Пригоди Тінтіна: Таємниця “Єдинорога”

Пригоди Тінтіна: Таємниця “Єдинорога” (The Adventures of Tintin: Secret of the Unicorn / Приключения Тинтина: Тайна “Единорога”). Пригоди / комедія. США, 2011. Режисер [Стівен Спілберг->steven-spielberg]. Ролі озвучують: [Джеймі Белл->jamie-bell], [Енді Серкіс->andy-serkis], [Саймон Пегг->simon-pegg], Нік Фрост, [Денієл Крейг->daniel-craig].

the_adventures_of_tintin-secret_of_the_unicorn.jpg

З 3 листопада стрічку “Пригоди Тінтіна: Таємниця “Єдинорога” можна переглянути у Львові у кінокомплексі “Планета кіно” у форматі IMAX-3D.

До рук молодого газетного репортера Тінтіна потрапляє стародавній манускрипт, що примушує героя разом з капітаном Хеддоком вирушити на пошуки скарбів, схованих на затонулому фрегаті “Єдиноріг”. Продовжити читання “Пригоди Тінтіна: Таємниця “Єдинорога””

Кіт у чоботях

Слід визнати – цей мультфільм викликав справжній ажіотаж в українських кінотеатрах, в чому автор цієї рецензії міг переконатися, відвідавши IMAX 3D-зал львівської “Планети кіно” торгівельно-розважального комплексу “King Cross Leopolis”. Та й не лише у Львові: навіть англомовна Вікіпедія пише про надзвичайний успіх картини в тому числі в Україні. Причин цього можна назвати декілька: і популярність персонажа, яку йому забезпечили у першу чергу [“Шреки”->shrek-2], і досить-така висока якість даного фільму.

puss_in_boots1.jpg

Продовжити читання “Кіт у чоботях”