Людина, яка змінила усе

Бейсбол вважається улюбленим американським видом спорту, ще й в якійсь мірі вираженням американського духу. В Штатах усі знають імена найвідоміших бейсболістів, назви найуспішніших команд, тому фільм про людину, яка в значній мірі змінила уявлення про цю гру, там вважають справжньою подією з “оскарівськими” перспективами.

moneyball1.jpg

Закономірно виникає питання: чи може дати ця стрічка щось глядачу неамериканському, який, скільки б фільмів про бейсбол не передивився, все одно мало розуміє, що відбувається на полі? Якщо такий глядач погляне на картину ширше, то побачить зовсім не обмежену спортом тему боротьби одинака зі стереотипами мислення, а ще боротьби логіки з інтуїцією. Продовжити читання “Людина, яка змінила усе”

Ронал-варвар

Ронал-варвар (Ronal Barbaren / Ронал-варвар). Анімація / комедія. Данія, 2011. Режисери Крестен Вестбьєрг Андерсен, Торбьорн Крістофферсен, Філіп Ейнштейн Ліпскі. Ролі озвучують: Андерс Юль, Хаді Ка-Куш, Лерке Вінтер Андерсен, Браян Лукке, Ларс Міккельсен, Пітер Од, Ларс Бом, Оле Теструп, Пребен Крістенсен, Оле Ернст.

ronal-barbaren-poster.jpg

З 6 грудня стрічку “Ронал-варвар” можна переглянути у Львові у кінокомплексі “Планета кіно”.

Ронал – дуже нетиповий варвар, якого не цікавлять битви та завоювання. Але коли злий принц Вольказар захоплює усіх інших варварів у полон, саме Роналу доводиться вирушити у подорож, щоб врятувати свій народ… Продовжити читання “Ронал-варвар”

Як обікрасти хмарочос

У нас цю стрічку рекламують як комедійний бойовик, хоча комедії у ній небагато, а бойовика ще менше. Точнішим було б визначення комедійний трилер, а ще кращим – просто “фільм про пограбування”. Це майже окремий жанр, тільки зараз не дуже популярний: більшість американських пограбувань у наш час – електронні, а це зовсім інший рівень видовищності.

tower-heist1.jpg

Продовжити читання “Як обікрасти хмарочос”

Неможлива місія: Протокол “Фантом”

Неможлива місія: Протокол “Фантом” (Mission Impossible: Ghost Protocol / Невыполнимая миссия: Протокол “Фантом”). Шпигунський трилер. США, 2011. Режисер Бред Бьорд. У ролях: [Том Круз->tom-cruise], [Джеремі Реннер->jeremy-renner], [Пола Петтон->paula-patton], [Саймон Пегг->simon-pegg], [Вінг Реймс->ving-rames], Джош Холловей, [Том Вілкінсон->tom-wilkinson].

mission_impossible_ghost_protocol.jpg

З 15 грудня стрічку “Неможлива місія: Протокол “Фантом” можна переглянути у Львові у кінокомплексі “Планета кіно”.

Після теракту у Кремлі головними підозрюваними стають Ітан Хант та його група оперативників. У них єдиний шанс виправдатися – виконати неможливу місію і знайти справжніх винуватців… Продовжити читання “Неможлива місія: Протокол “Фантом””

Людина, яка змінила усе

Людина, яка змінила усе (Moneyball / Человек, который изменил все). Спортивна драма. США, 2011. Режисер Беннетт Міллер. У ролях: [Бред Пітт->brad-pitt], [Джона Гілл->jonah-hill], [Філіп Сеймур Хоффман->philip-seymour-hoffman], [Робін Райт->robin-wright], Майкл Фішер.

moneyball_poster.jpg

З 6 грудня стрічку “Людина, яка змінила усе” можна переглянути у Львові у кінокомплексі “Планета кіно”.

Біллі Бін (Пітт), колишній бейсболіст, а нині директор спортивного клубу, опікується провінційною командою, яка не може дозволити собі зіркових гравців. Новий помічник пропонує йому революційний підхід – підбір гравців за допомогою аналізу їх фізичних даних. Продовжити читання “Людина, яка змінила усе”