Вишибала

Вишибала (Goon / Вышибала). Комедія. США, 2012. Режисер Майкл Даус. У ролях: [Шон Вільям Скотт->seann-william-scott], Джей Барушел, [Лів Шрайбер->liev-schreiber], Елісон Піл.

goon-poster.jpg

З 29 березня стрічку “Вишибала” можна переглянути у Львові у кінокомплексі “Планета кіно”.

Даг Глатт працював викидайлом у барі. Якось у бійці він так сильно вдарив хокеїста, що той втратив свідомість, незважаючи на спортивні обладунки. Невдовзі після цього до Дага звернувся тренер місцевої хокейної команди і запропонував стати хокеїстом…

Фільм знято за мотивами документальної книги Дага Сміта та Адама Фраттасіо “Вишибала: справжня історія про неймовірну подорож у хокейну лігу Б”. Сміт був боксером-любителем і вперше встав на ковзани у 19 років. Тим не менш, через кілька років він вже грав у професійній лізі. У 2009 р., коли Джей Барушел почав шукати фінансування і акторів для свого проекту, Кевін Сміт готував до запуску стрічку “Вдар когось” з подібним сюжетом, і головну роль у ній повинен був грати Шон Вільям Скотт. Але оскільки початок зйомок цього фільму весь час відкладався, Скотту набридло чекати, і він погодився знятися у “Вишибалі”.

Зйомки картини проходили у Вінніпегу з 18 жовтня до кінця грудня 2010 р. Прем’єра стрічки відбулась 9 вересня 2011 р. на кінофестивалі в Торонто. За словами Шона Вільяма Скотта, роль цілеспрямованого Дага дозволила йому вирватися з полону образу Стіфлера з [“Американського пирога”->american-pie].

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *