Заклинателька акул

Заклинателька акул (Dark Tide / Заклинательница акул). Трилер. США, 2012. Режисер Джон Стоквелл. У ролях: [Гелі Беррі->halle-berry], [Олів’є Мартінес->olivier-martinez], Ральф Браун, Марк Елдеркін.

dark_tide_poster.jpeg

З 12 квітня стрічку “Заклинателька акул” можна переглянути у Львові у кінокомплексі “Планета кіно”.

Експерт з акул змушена забути про свою професію після нещасного випадку. Через деякий час вона та її чоловік вирішують повернутися до колишньої діяльності: вони дізнаються, що на острові Гваделупа білі акули почали нападати на людей…

Спочатку сюжет передбачав, що зйомки будуть проходити у ПАР, хоча дія відбувається в Америці, однак коли режисером став Стоквелл, підхід змінився. “Я сказав, що в Південній Африці ми повинні знімати Південну Африку, врешті-решт, саме вона – світова “столиця” акул”, – пояснює свою точку зору постановник.

Знімальна група змушена була адекватно реагувати на щоденні труднощі, головною з яких стала погода – мінливий клімат Кейптауна, який неможливо було спрогнозувати навіть на найближчі 20 хвилин, не кажучи вже про день. Режисер згадує, що часом у них бували усі чотири пори року за один день. Разом з “надводним” оператором-постановником Жаном-Франсуа Анжаном Стоквелл і оператори-підводники використовували чимало приладів, щоб витримати візуальний ряд і загальну кольорову палітру у стилі реальних зйомок.

“Ми були у чорта на рогах на маленькому човнику, – згадує Беррі, – і майже весь час там було біля двадцяти людей, які намагались зняти кіно, і все це у дуже тісному просторі”. У акторів зовсім не було місця, щоб підготуватись до ролі на самоті: вони змушені були шукати собі куточки і намагатись зосередитись на наступній сцені.

Олів’є Мартінес сам вів судно з Кейп Верде у Кейптаун, щоб відчути дух зйомок. Передбачалося, що у нього буде тиждень на підготовку, але в день приїзду актора продюсер Метью Чосі посадив його у катер і повіз на зустріч з режисером, який почав знімати його вже через годину.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *