Римські пригоди

Римські пригоди (To Rome with Love / Римские приключения). Комедія / мелодрама. США, 2012. Режисер [Вуді Аллен->woody-allen]. У ролях: [Алек Болдуїн->alec-baldwin], [Джессі Айзенберг->jessey-eisenberg], Вуді Аллен, [Пенелопа Крус->penelopa-cruz], [Еллен Пейдж->ellen-page], [Джуді Дейвіс->judy-davies], Роберто Беніньї, Флавіо Паренті, Елісон Піл, Алесандра Мастронарді, Орнела Муті.

to_rome_with_love_poster.jpg

З 26 липня стрічку “Римські пригоди” можна переглянути у Львові у кінокомплексі “Планета кіно”.

Джон (Болдуїн) проводить свою відпустку у Римі. Блукаючи знайомими місцями, він зустрічає Джека (Айзенберг), молодого чоловіка, багато у чому на нього схожого. Спостерігаючи, як Джек закохується в Моніку (Пейдж), Джон згадує один з найбільш болісних і романтичних епізодів свого життя.

“У Римі дуже велика частина життя минає на вулицях і в кафе, – каже Аллен. – Навіть якщо просто ходити ним, видно, що це дивовижне місце. Він сам по собі твір мистецтва”. Для режисера і сценариста Рим виявився завеликим, щоб уміститися в один сюжет. “Римські пригоди” з різних боків досліджують вічні пошуки кохання: від заручин і медового місяця до різноманітних зрад, від ніжної любові до випадкових зв’язків, від абсурдного і смішного до гострого і глибокого.

Одна з головних тем картини – фундаментальне для людської психіки прагнення визнання, жага слави. “Іронія у тому, що слава, яка повинна заповнити життя, навпаки, підкреслює його порожнечу”, – вважає Еллен Пейдж. “Люди прагнуть слави з тієї ж причини, що й інших речей, – розповідає Аллен. – Слава, гроші, красивий одяг, речі, здібності у спорті або мистецтві тощо – усе це лише засоби для того, щоб привабити істоту протилежної статі, хай навіть ця причина добре прихована”.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *