Суддя Дредд

Суддя Дредд (Dredd / Судья Дредд). Фантастичний бойовик / кінокомікс. Великобританія, 2012. Режисер Піт Тревіс. У ролях: [Карл Урбан->karl-urban], [Лєна Хіді->lena-hady], Олівія Тірлбі, Рейчел Вуд, Джейсон Коуп, Емма Бреши.

dredd_poster.jpg

З 20 вересня стрічку “Суддя Дредд” можна переглянути у Львові у кінокомплексі “Планета кіно”.

Майбутнє. Ціле місто сидить на сильному наркотику, а усіма кримінальними справами керує жінка, яка віддає накази сотням горлорізів. Місто патрулюють слуги правосуддя, які можуть виносити і виконувати вироки прямо на місці. Один з них – Дредд (Урбан)…

Суддя Дредд виник 36 років тому у Великобританії. У 1976 р. англійський автор і редактор Пет Міллс та його колега Джон Вагнер створили щомісячний журнал для публікації коміксів, орієнтованих на фантастичну тематику. Вагнер раніше писав комікси про крутих поліцейських у стилі надзвичайно популярного “Брудного Гаррі” з Клінтом Іствудом. Він запропонував довести цей образ до абсурду і зробити головного героя поліцейським, суддею і катом в одній особі.

Зовнішність персонажа вигадував іспанський художник Карлос Ескуерра. Згідно з легендою, Вагнер дав йому для натхнення рекламний плакат голлівудської стрічки “Смертельні перегони 2000”, де був зображений Дейвід Керрадайн у чорній шкірі на мотоциклі. Ескуерра додав шолом, броньовані обладунки, ціпки та деякі футуристичні речі. Персонаж вийшов настільки яскравим, що став найпопулярнішим героєм у журналі. У 1990 р. про його пригоди почали випускати окремий комікс з продовженням, який досі видається. Про Дредда також написано кілька романів, вийшло чимало комп’ютерних ігор. У 1995 р. він став героєм [голлівудського фільму->judge-dredd] з Сильвестром Сталлоне, який не мав успіху у прокаті і не сподобався критикам.

Наприкінці 2008 р. новим проектом про Дредда зайнялись британська компанія Rebellion, яка випускає комп’ютерні ігри про цього персонажа, і кінокомпанія Денні Бойла DNA Films. Бойл запросив сценариста Алекса Гарленда, з яким працював над стрічками “Пекло” та “28 днів потому”. Гарленд писав сценарій, постійно контактуючи з автором перших коміксів про Дредда Джоном Вагнером. Бюджет картини склав 45 млн. доларів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *