Хоббіт: Несподівана подорож

Хоббіт: Несподівана подорож (The Hobbit: An Unexpected Journey / Хоббит: Неожиданное путешествие). Фентезі / пригоди. США, 2012. Режисер [Пітер Джексон->peter-jackson]. У ролях: Мартін Фрімен, [Х’юго Вівінг->hugo-weaving], [Іан Маккелен->ian-mckellen], [Кейт Бланшетт->kate-blanschett], Енді Серкіс, Річард Армітадж, Кен Стотт, Стівен Хантер.

the_hobbit_an_unexpected_journey.jpeg

З 14 грудня стрічку “Хоббіт: Несподівана подорож” можна переглянути у Львові у кінокомплексі “Планета кіно”.

Хоббіт Більбо Беггінс разом з групою гномів та чарівником Гендальфом вирушає у подорож, щоб повернути скарб, вкрадений драконом…

Усі очікували, що режисером “Хоббіта” стане Джексон, однак судовий процес з компанією “Нью Лайн” з фінансових питань зробив це неможливим. Джексона звільнили з проекту, а у студії не було ні сценарію, ні часу для реалізації задуму. Продюсер Сол Зейнц, власник прав на екранізації Толкієна, встав на бік Пітера і заявив, що якщо “Нью Лайн” не встигне розпочати зйомки до 2009 р., він відкличе права і разом з Джексоном буде шукати нову студію. Компроміс знайшли у 2008 р.: Джексон став продюсером, а режисуру доручили Гільєрмо Дель Торо.

30 березня 2010 р. Дель Торо вибув з проекту через численні переноси початку зйомок, пов’язані з фінансовими проблемами кінокомпанії. За словами режисера, він прожив у світі Толкієна майже два роки, і рішення про відмову від роботи над “Хоббітом” стало для нього найскладнішим у житті. Після цього у режисерське крісло повернувся Джексон.

У новому епосі знайшлося місце для персонажів, яких у “Володарі перснів” втілили Вівінг (Елронд), Маккелен (Гендальф), Бланшетт (Галадріель) та Серкіс (Голлум). Головним претендентом на роль Більбо Беггінса вважали Джеймса Макевоя. З ним вели інтенсивні переговори, однак врешті-решт актор відмовився від ролі. У жовтні 2010 р. стало відомо, що Більбо зіграє Мартін Фрімен, виконавець ролі доктора Ватсона у британському серіалі “Шерлок”. Переговори з ним йшли давно, проте актор відмовлявся підписувати контракт (через зйомки у продовженні “Шерлока”), поки графік роботи над “Хоббітом” не змінили.

30 липня 2012 р. Джексон та керівництво “Нью Лайн” заявили про те, що “Хоббіт” буде трилогією. “Ми знаємо, що більша частина розповіді про Більбо Беггінса, чарівника Гендальфа, гномів Еребора, появу Некроманта і битву за Дол Гулдур залишиться за кадром, якщо ми не скористаємося цією можливістю”, – казав режисер. Зйомки трилогії коштували понад 300 млн. доларів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *