Примарний вершник-2

Схоже, Штати рішуче взялися за Інтернет-піратство, якщо вже Примарний вершник з екрану погрожує глядачу розплатою за банальне скачування. Про хабарництво і розкрадання державного майна та іноземних позик він чомусь не згадав – але що взяти зі скелета, якого ще й періодично ковбасить?

ghost_rider2_1.jpg

Продовжити читання “Примарний вершник-2”

Ми купили зоопарк

Ми купили зоопарк (We Bought a Zoo / Мы купили зоопарк). Драма. США, 2011. Режисер [Кемерон Кроу->cameron-crowe]. У ролях: [Метт Деймон->matt-damon], [Скарлетт Йохансон->scarlett-johansson], [Томас Гейден Черч->thomas-haiden-chiorch], Колін Форд, Меггі Джонс, Ель Фаннінг, Джон Майкл Хіггінс.

we_bought_a_zoo_poster.jpg

З 23 лютого стрічку “Ми купили зоопарк” можна переглянути у Львові у кінокомплексі “Планета кіно”.

Бенджамін Мі (Деймон), журналіст однієї з лос-анджелеських газет, сам намагається виховувати двох дітей. Він купує старий сільський будиночок на 18 акрах землі, але у будиночка є додаток – зоопарк “Парк тварин Роузмур”, де живуть десятки тварин. Продовжити читання “Ми купили зоопарк”

Той, хто пройшов крізь вогонь

Чудова звістка – українське кіно живе. Хто б міг подумати. Ну не те щоб зовсім живе, але дихає і жити хоче, а це головне. А ще головніше – те, що його хоче бачити живим глядач. У львівській “Планеті кіно” торгівельно-розважального комплексу “King Cross Leopolis” глядачів вистачає майже завжди, але далеко не кожного разу в залі зайняті абсолютно всі місця. Цього разу був саме такий випадок. Український любитель кіно справді готовий своїми грошима підтримати вітчизняного виробника, просто йому дають не так багато шансів це довести.

firecrosser1.jpg

Продовжити читання “Той, хто пройшов крізь вогонь”

Оскар-2011

Тріумф на 84-й церемонії вручення премій Американської кіноакадемії німої мелодрами “Артист”, стилізованої під чорно-білі голлівудські стрічки 20-30-х рр., був досить передбачуваним, хоча у неї був конкурент в особі [“Х’юго”->hugo], тобто “Хранителя часу”, теж присвяченого темі старого кіно. В результаті обидва фільми здобули по п’ять нагород, однак трофеї картини француза Мішеля Азанавічуса набагато вагоміші: “Оскари” за найкращий фільм, режисуру, головну чоловічу роль (Жан Дюжарден), а також за музику і костюми. Стрічка Скорсезе лідирувала у технічних категоріях: звук, звукомонтаж, спецефекти, декорації, операторська робота.

oscar_2012_1.jpg

Продовжити читання “Оскар-2011”