Життя Пі

Життя Пі (Life of Pi / Жизнь Пи). Пригоди / драма. США, 2012. Режисер [Анг Лі->ang-lee]. У ролях: Сурадж Шарма, Ірфан Кхан, Табу, Рейф Сполл, Жерар Депардьє, Аюш Тандон.

life_of_pi_poster.jpg

З 1 січня стрічку “Життя Пі” можна переглянути у Львові у кінокомплексі “Планета кіно”.

Причини, пов’язані з політичними та економічними подіями, примушують батьків юнака Пі переїхати до Канади. Сім’я везе з собою зоопарк, однак вночі під час шторму корабель тоне, і всі родичі Пі гинуть. Хлопець опиняється на рятівному човні у товаристві грізного бенгальського тигра. Вдвох їм доведеться боротися зі стихією протягом 227 днів…

“Життя Пі” – роман, який приніс Яну Мартелу Букерівську премію у 2002 р. Серед режисерів, яких запрошували екранізувати книгу, були Альфонсо Куарон, Жан-П’єр Жене та М. Найт Шаямалан, однак врешті-решт біля керма проекту встав Анг Лі. Використавши сценарну адаптацію Дейвіда Магі, тайванський постановник зумів переконливо передати емоції і атмосферу роману.

Картину знімали на Тайвані. Над ключовими сцени працювали у спеціально побудованих декораціях на студії з кількома павільйонами звукозапису, яка знаходиться в аеропорті “Шуйнан” у місті Тайчжун. Глибини Тихого океану відтворили за допомогою штучного резервуару з розмірами 100 на 200 футів, побудованого на злітно-посадочній смузі аеропорту. “Робота у штучному басейні була неймовірно захоплюючим досвідом для мене, – розповідає Сурадж Шарма, молодий індійський актор, якого вибрали з-поміж 3000 претендентів. – Спочатку величезні хвилі лякали, але я швидко до них звик. Мені потрібно було уявити, що переді мною знаходиться тигр, тому, коли наближалась камера, Анг Лі говорив зі мною, і я розумів, як потрібно грати”. Коли Шарма приїхав на Тайвань на зйомки, він не вмів плавати, навіть ніколи раніше не бачив моря, проте вже через кілька тижнів почувався цілком комфортно.

Вода, яка ллється у фільмі на Сураджа, була справжньою, а похитування човна – випадковими і природними, то на екрані все виглядає дуже правдоподібно. У багатьох сценах актору доводилось втримувати рівновагу, водночас реагуючи на уявного тигра. В одній зі сцен човен рухався в одному напрямку, а Шарма, переплутавши, стрибнув в інший. Він опинився у воді, але не постраждав.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *