Зараз саме час

Мелодрами про невиліковно хворих – явище зовсім не рідкісне. Настільки не рідкісне, що завоювали вони не зовсім добру репутацію – як такі, що експлуатують почуття людей. У певній мірі це стосується і цієї стрічки, але вона може похвалитися і кількома козирями.

now-is-good1.jpg

Перший і головний – це виконання [Фаннінг->dakota-fanning]. І справа зовсім не у вправній імітації британського акценту – більшості наших глядачів це аж десь. Найбільш очікуваний варіант для образу 17-річної дівчини, яка знає, що невдовзі помре, – це зробити її нещасним янголятком. Автори “Зараз саме час” вибрали зовсім інший шлях. Тесса-Фаннінг не намагається виглядати привабливою і аж ніяк не бездоганна. З думками про смерть вона бореться, як може: пише список вчинків, які їй слід встигнути зробити. Серед них – крадіжка, бійка, наркотики і, звичайно ж, втрата цноти. До того ж їй властивий часом жорсткий підхід до людей і відповідний гумор. В результаті вийшов досить неординарний персонаж, і акторка добре впоралася із завданням втілити його на екрані.

now-is-good2.jpg

З-поміж інших слід згадати Консідайна у ролі розгубленого, нещасного батька. У Вільямс в ролі матері, яка намагається відсторонитися від ситуації, менше екранного часу, натомість їй дістались найкращі репліки. Ірвін досить-таки непогано впорався зі своїм надто ідеальним, особливо у порівнянні з Тессою, персонажем, додавши у роль невпевненість у собі і щирість. Фактично, жоден з акторів не є слабким місцем стрічки – ним є сценарій. Цікава ідея зі списком досить швидко відходить на другий план, а на першому опиняється типовий підлітковий роман, який рухається вперед майже без камінців на шляху, весь час повторюючи прийоми і ситуації.

now-is-good3.jpg

Підсумок: непогана мелодрама, яка виграє за рахунок акторства Фаннінг і Консідайна. Крім прихильників цих акторів, її можна рекомендувати романтичним дівчатам; для інших категорій глядачів її перегляд обов’язковим назвати важко.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *