Повернення героя

Повернення героя (The Last Stand / Возвращение героя). Бойовик. США, 2013. Режисер Кім Чи Ун. У ролях: Арнольд Шварценеггер, Форест Вітекер, Петер Стормаре, Джонні Ноксвіль, Хенесіс Родрігес, Джеймі Александер, Родріго Санторо, Едуардо Норьєга.

last_stand_poster.jpg

З 21 лютого стрічку “Повернення героя” можна переглянути у Львові у кінокомплексі “Планета кіно”.

Непідкупний шериф з Каліфорнії живе у маленькому містечку. Але йому доводиться протистояти відчайдушним шибайголовам, які щойно вбили найкращих агентів ФБР. Йому допомагають кілька недосвідчених громадян, проте він звик до подібних ситуацій…

Сценарій Ендрю Кнауера у 2009 р. увійшов до списку найкращих нереалізованих сценаріїв. Його описували як гібрид бойовика “Вкрасти за 60 секунд” і класичного вестерна “Рівно опівдні”. У 2010 р. сценарій купила кінокомпанія “Ліонсгейт”. Продюсер Лоренцо ді Бонавентура, який спеціалізується на бойовиках, зробив несподіваний хід, доручивши постановку відомому корейському режисеру Кім Чи Уну (“Я бачив диявола”). Восени на роль шерифа запросили [Лаяма Нісона->liam-neeson], але потім у актора змінились плани і він вибув з проекту.

У квітні 2011 р. роль отримав Залізний Арні. Голлівудські експерти довго сперечалися, чи правильно він зробив: перед цим Шварценеггер вів активні переговори про участь у новій серії “Термінатора” і обговорював можливість знятися у продовженні “Близнюків”. Він навіть розглядав варіант зі зйомками другої частини “Правдивої брехні”, однак цей варіант відпав після того, як Арнольд розлучився з дружиною, яка звинуватила його у подружній невірності: маркетологи вирішили, що це не найкращий момент для участі зірки у сімейній комедії. В результаті Шварценеггер обрав “Повернення героя” з бюджетом усього 30 млн. доларів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *