Міцний горішок: Вдалий день, щоб померти

Що можна сказати про п’яті частини? У першу чергу – те, що вони рідко виходять хорошими. Настільки рідко, що жоден подібний випадок отак відразу не приходить у голову.

die-hard5_1.jpg

Цикл картин про пригоди невмирущого копа Джона Макклейна не став винятком. [Четверта частина->die-hard4] ще була досить міцною, відповідаючи назві. П’ята ж нагадує великий гармидер. Сценарій буквально тоне в дурницях, кліше і найжахливіших штампах – навіть тоді, коли в хід йдуть повороти, які автори вважали несподіваними. Дія відбувається у Москві і, мда, Чорнобилі (він майже за два кроки від златоглавої) – обидві точки Макклейн з синком (Джон і гадки не мав, що той секретний агент – отаке!) перетворюють на попелище. Логіка губиться десь на перших хвилинах фільму, де герой їде до Росії, не знаючи про неї нічого і не маючи жодного натяку на план, і далі про неї забувають назовсім.

die-hard5_2.jpg

Дії вистачає – пострілів і вибухів багато, бо персонажі весь час пірнають з однієї халепи до іншої. Проте інтерес до подій на екрані залишається мінімальний. Від Макклейна не залишилось майже нічого з того, що робило його оригінальним у першому фільмі і найбільш вдалих моментах наступних, – навіть з гумором у нього цього разу слабкувато. Коли Вілліс промовляє: “Я на канікулах”, він, фактично, говорить щиру правду. Приблизно на такому ж рівні його синок у виконанні Джея Кортні – манекен з м’язами, який бігає. Цікаві, колоритні персонажі, виразні лиходії, які завжди були у “Горішках”, тут відсутні повністю. Один з поганих хлопців вважає себе танцюристом, проте йому як до Місяця далеко до блондина-терориста Карла, зіграного Годуновим у найпершій серії. Залишається отримувати задоволення виключно від особливостей нашого дублювання, коли американці говорять українською, а росіяни – російською, і зал чесно радіє від фраз на кшталт “Це ж Росія, у них все не як у людей”.

die-hard5_3.jpg

Підсумок: найслабша картина зі славетного кіносеріалу, яка наводить на думку, що час зупинитися і пошукати нових героїв. Може сподобатися найвідданішим фанам Вілліса та бойовиків.

1 коментар для “Міцний горішок: Вдалий день, щоб померти”

  1. Сповіщення: » Брюс Вілліс

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *