Втеча з планети Земля

Втеча з планети Земля (Escape From Planet Earth / Побег с планеты Земля). Анімація / фантастика / пригоди. США, 2013. Режисер Кел Бранкер. Ролі озвучують: [Брендан Фрейзер->brendan-fraser], [Сара Джессіка Паркер->sara-jessica-parker], [Джессіка Альба->jessica-alba], Пол Шир, Дуг Абрахамс.

escape_from_planet_earth_poster.jpg

З 28 лютого стрічку “Втеча з планети Земля” можна переглянути у Львові у кінокомплексі “Планета кіно”.

Астронавт Скорч Суперновий – найкращий пілот планети Бааб, де живуть симпатичні сині створіння. Одного разу Суперновий потрапляє до витонченої пастки, яка називається “Зона 51”. Знаходиться вона на далекій маленькій планеті під назвою Земля…

Робота над фільмом почалась у 2007 р. Спочатку режисером повинен був стати Тоні Ліч, а одним з продюсерів – Браян Інерфелд. Обоє вони раніше співпрацювали з братами Вайнштейн на проекті “Червона Шапка проти зла”. В основу сюжету поклали оригінальну ідею Ліча про втечу інопланетян із “Зони 51”.

У 2011 р. Ліч та Інерфелд подали до суду на компанію, звинувативши її голову Харві Вайнштейна у брехні і саботажі. Згідно з позовом, Вайнштейн, який спочатку був виконавчим продюсером стрічки, постійно надсилав їм “зауваження, які суперечили одне одному”, і примусив переробляти сценарій 17 разів. Увесь цей час студія платила зарплатню 200 аніматорам, щоб вони не йшли на інші проекти. У позові також йдеться про те, що Вайнштейн заплатив актору Кевіну Бекону 25 тисяч доларів за те, щоб той не брав участь в озвучуванні фільму. Врешті-решт Ліч та Інерфелд залишили проект. За їх словами, Вайнштейн пропонував їм відступні у розмірі 500 тисяч доларів, але вони вимагали компенсацію у розмірі 50 млн. доларів. У липні 2011 р. сторонам вдалося дійти згоди, і справу залагодили без суду.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *