Венеціанський купець

Юрій МОСТОВИЙ

Фільм американського кінорежисера Майкла Редфорда «Венеціанський купець» – один з найяскравіших представників творчого схрещення поетичної драматургії великого Вільяма Шекспіра та світового кіно ХХІ-го століття.
Дія фільму відбувається у Венеції п’ятнадцятого століття, мешканці якої життєрадісні, безтурботні, щедрі люди, котрі частенько походжають в святкових масках. Вони з презирством ставляться до євреїв, зокрема й до Шейлока (Аль Пачіно) – похмурого, пожадливого лихваря, котрий рахує кожну копійку. Шейлок відповідає їм лютою ненавистю.

Продовжити читання “Венеціанський купець”

Втеча з планети Земля

Втеча з планети Земля (Escape From Planet Earth / Побег с планеты Земля). Анімація / фантастика / пригоди. США, 2013. Режисер Кел Бранкер. Ролі озвучують: [Брендан Фрейзер->brendan-fraser], [Сара Джессіка Паркер->sara-jessica-parker], [Джессіка Альба->jessica-alba], Пол Шир, Дуг Абрахамс.

escape_from_planet_earth_poster.jpg

З 28 лютого стрічку “Втеча з планети Земля” можна переглянути у Львові у кінокомплексі “Планета кіно”.

Астронавт Скорч Суперновий – найкращий пілот планети Бааб, де живуть симпатичні сині створіння. Одного разу Суперновий потрапляє до витонченої пастки, яка називається “Зона 51”. Знаходиться вона на далекій маленькій планеті під назвою Земля… Продовжити читання “Втеча з планети Земля”

Любов на кінчиках пальців

Якщо ти мила провінціалка Роуз й живеш у Франції кінця 1950-х років, в тебе лише два варіанти розгортання життєвого сценарію: перший – реальніший – вийти заміж за найкращого хлопця на селі й до кінця своїх днів провадити тихе мирне існування в домашніх клопотах. Або ж спробувати втілити «мрію всіх дівчат» й стати зіркою великого міста. Або й всієї країни. Чи взагалі – світу.

Продовжити читання “Любов на кінчиках пальців”

Стукач

Ось і [Двейн Джонсон->dwayne-johnson] вирішив довести, що він не просто “Скеля”, а актор. Його нову стрічку можна зарахувати до бойовиків чисто умовно – це швидше суміш драми і трилера. І герой Джонсона – не супермен і не шериф, а звичайний бізнесмен з шоферським минулим.

snitch1.jpg

Продовжити читання “Стукач”

Повернення героя

Ось і повернувся ще один герой з великої букви – Залізний Арні. І поспішає довести, що, хоч і помітно постарішав, все ще в стані дати перцю лиходіям, з якими не змогло впоратися ФБР.

last-stand1.jpg

Продовжити читання “Повернення героя”

Гамбіт

Гамбіт (Gambit / Гамбит). Комедія. США, 2012. Режисер Майкл Хоффман. У ролях: [Колін Ферт->colin-firth], [Камерон Діас->cameron-dias], [Алан Рікман->alan-rickman], Том Кортні, Стенлі Туччі, Клоріс Лічман.

gambit_poster.jpg

З 7 березня стрічку “Гамбіт” можна переглянути у Львові у кінокомплексі “Планета кіно”.

Любитель мистецтва Гаррі (Ферт) вирішує обманути колекціонера, примусивши його купити фальшиву картину Моне. Для цього він домовляється з жінкою-ковбоєм (Діас). Гаррі здається, що у нього ідеальний план, проте в реальності все йде зовсім не так, як він сподівався… Продовжити читання “Гамбіт”

Оз: Великий і Жахливий

Оз: Великий і Жахливий (Oz: The Great and Powerful / Оз: Великий и Ужасный). Казка / пригоди. США, 2013. Режисер [Сем Реймі->sam-raimi]. У ролях: [Джеймс Франко->james-franco], [Міла Куніс->mila-kunis], [Рейчел Вайс->rachel-weisz], [Мішель Вільямс->michelle-williams].

oz_the_great_and_powerful_poster.jpg

З 7 березня стрічку “Оз: Великий і Жахливий” можна переглянути у Львові у кінокомплексі “Планета кіно”.

Коли ураган переносить циркового фокусника Оскара Діггса (Франко) з пильного Канзасу до чарівної країни Оз, схильний до шахрайства циркач вважає, що впіймав удачу за хвіст. Однак на нього чекає зустріч зі справжніми чародійками… Продовжити читання “Оз: Великий і Жахливий”