Saban’s Могутні рейнджери

Бувають у житті моменти, коли ти чітко розумієш, куди саме можеш піти зі своїми критичними зауваженнями. Один з них автор цього відгуку пережив нещодавно під час відвідування одного із затишних залів львівської “Планети кіно” торгівельно-розважального комплексу “King Cross Leopolis”. З обох боків сиділи батьки з дітьми. І якщо батьки собі тихенько куняли, їх діточки реагували надзвичайно, можна навіть сказати вибухово, емоційно.

power-rangers1


Бо це кіно для них, навіть незважаючи на деякі ознаки дорослості. Так, є момент, де подоїли бика, а не корову, проте це пролітає в кілометрі від дітей, не зачіпаючи абсолютно, як і слова про якісь там відверті фото, послані не тому, кому треба. Натомість є дуже простий сюжет без зайвої складної міфології, на яку страждали і пріквели “Зоряних війн”, і [“Пірати Карибського моря”->pirates-of-the-caribbean], і [“Матриці”->matrix] (так, “Матриці” – це теж кіно не зовсім для дорослих). Є один короткий пролог, де чітко позначені герой і лиходій, потім йде довге знайомство з головними персонажами, під час якого глядач дізнається все про їх характери, сім’ї, секрети тощо. Характери одновимірні і промовляють переважно банальності, проте на ролі підібрали молодих акторів з симпатичними личками, між якими утворилось навіть щось на кшталт простенької “хімії” (якби серед них була б хоч одна справжня зірка, цього б не відбулося точно). Старшим підліткам навіть у такому жанрі точно захочеться когось жорсткішого на кшталт Бетмена чи Логана, а зовсім юним буде з Рейнджерами уособлювати себе дуже легко. Врешті-решт, їх увесь час б’ють, поки вони не стають друзями і не надягають свої костюми.

power-rangers2

Рівень бойових сцен теж дитячий – без крові, руйнування є і чималі (у фінальній битві знищується щонайменше половина міста), проте трупів не видно, про них тільки іноді кажуть у новинах. Сама по собі битва, в принципі, непогана і навіть трохи відрізняється від тих, що були у численних блокбастерах останніх років – не те щоб вона краща чи гірша, просто інша. Якщо що й відчутно псує картину, то це лиходійка Рита. Вона й у телевізійних “Рейнджерах” була чимось швидше кумедним, ніж загрозливим, але у фільмі це перейшло будь-які межі. [Елізабет Бенкс->elizabeth-banks] грає виключно для себе, не звертаючи уваги ні на що і ні на кого. Можна порадіти за акторку, яка відверто отримувала задоволення, тільки от перегляд це легшим не робить. Хоча дітлахам нічого не зіпсує навіть Рита – відразу видно, що вона зла тітка і що їй треба начистити дзьоба, чого ще треба?

power-rangers3

І оскільки сучасні малюки – істоти кінематографічно розвинуті, вони відразу після перегляду почали говорити про продовження, про те, з яким задоволенням будуть його дивитися. Можна вважати, що тест-перегляд ця у найкращому випадку пересічна стрічка пройшла з честю, чи не так? Головне – знайти ключик до цільової аудиторії, і, схоже, авторам “Рейнджерів” це вдалося.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *