Привид у броні

Для початку слід відразу зазначити, що автор даного відгуку буде розглядати це кіно як самостійний фільм, а не адаптацію відомого циклу аніме, тому що саме так його буде сприймати більшість глядачів. Бажаючі порівнювати оригінальне аніме з голлівудською стрічкою (звичайно ж, не на користь останньої) вже знайшлися і ще неодмінно знайдуться.

ghost-in-the-shell1


Як самостійний фільм “Привид” здається вкрай вторинним. До “Блейд-раннера”, [“Робокопів”->robocop], [“Матриць”->matrix] та їх численних наслідувань – з візуального боку. До практично будь-якого бойовика про хорошого хлопця (чи у даному випадку дівчину), що довго воював, як він врешті-решт дізнається, не на тому боці, переходить на інший бік і рубить в капусту колишніх хазяїв, – з боку сюжетного. Практично все можна передбачити з самого початку, в тому числі (приблизно) особистість того, хто спочатку здається лиходієм. Дія досить жорстка і кривава, з кількома видовищними акробатичними елементами (запам’ятовується “танець” героїні), але справжньої родзинки і в ній не спостерігається, а оскільки змісту особливого за метушнею на екрані немає, вона сприймається як малоцікава… метушня.

ghost-in-the-shell2

[Йохансон->scarlett-johansson], яка добре працювала як екшн-героїня у “марвелівських” стрічках та [“Люсі”->lucy], тут не справляє сильного враження. У неї недостатньо грації і спритності, щоб переконливо грати найбільш досконалого бойового кіборга у світі, в “оголеному” костюмі вона виглядає майже кумедно, і для того, щоб переконливо показати шлях людини-машини до свого минулого, у неї теж чогось не вистачило – мабуть, ентузіазму. Головний лиходій, злий корпоративний лідер у виконанні Пітера Фердінандо, надзвичайно невиразний, нестрашний і нецікавий абсолютно. З іншого боку, Бінош досить непогано впоралася з роллю доктора з секретами, а Майкл Пітт переконливо зіграв антагоніста першої половини картини (на жаль, у другій половині його роль помітно зменшується за значенням). Однак решту виконавців легко затьмарює Кітано, і лише в його сценах у “Привид” проникають краплі справжньої крутизни.

ghost-in-the-shell3

Підсумок: вторинний і кривавий кіберпанк-бойовик, який може не сподобатися не тільки палким прихильникам першоджерела. Його не можна назвати відверто поганим, проте в ньому немає нічого, що вирізняло б його з десятків до нього подібних.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *