Джекі

Достатньо високо оцінена критиками стрічка, тим не менш, не користувалась особливою любов’ю глядачів, і кіноакадеміки її, фактично, проігнорували. І на це є певні причини.

jackie_2017_1


Картина змальовує портрет однієї з найвідоміших перших леді США (або взагалі однієї з найвідоміших жінок, так чи інакше причетних до політики) здебільшого у момент найбільшого горя в її житті. Загальновідомо, що горе людей не красить, воно їх навіть урівнює, бо не розбирає, багатий ти чи бідний, знатного роду чи простолюдин. [Портман->natalie-portman] дуже переконливо грає жінку у горі, однак це не єдине з того, що вимагала від неї саме ця роль. Джекі Кеннеді у трактуванні “оскарівської” лауреатки видається жінкою непослідовною у своїх думках і діях і, найгірше з усього, малоцікавою. До того ж поганою матір’ю, бо хороша б не мріяла про самогубство, маючи двох дітей, жодної долі секунди.

jackie_2017_2

При цьому Портман все одно залишається найсильнішою ланкою акторського складу. [Сарсгард->peter-sarsgaard] більш-менш схожий на Роберта Кеннеді зовнішньо, але йому з його неквапливим акторським темпераментом бракує енергії та рішучості, з якими завжди асоціюється цей образ. [Херт->john-hurt] у ролі священика промовляє настільки очевидні і банальні речі, що назвати їх мудрими ніяк не виходить. Грета Гервіг досить непогано впоралася з роллю Ненсі Такерман.

Дійсно цікавими у картині є моменти, які відтворюють атмосферу параної і майже паніки, яка опанувала Штати після того, як голову наймогутнішої держави у світі було вбито посеред білого дня. Усі, в тому числі найсильніші сильні світу цього боялися тоді стати наступними жертвами замахів. На жаль, стрічка не дуже глибоко вивчає цю тему, натомість проводить багато часу з Портман, яка вельми монотонно страждає, сперечається і потроху п’є.

jackie_2017_3

Підсумок: фільм намагається розглянути одну з важливих сторінок американської історії, проте деякі його попередники робили це краще. Робота головної виконавиці на висоті, однак з обраним авторами трактуванням центрального образу погодяться не всі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *