Експеримент “Офіс”

Експеримент “Офіс” (The Belko Experiment / Эксперимент “Офис”). Фільм жахів. США, 2016. Режисер Грег Маклін. У ролях: Джон Галлахер-мол., Тоні Голдвін, Адріа Архона, Джон Макгінлі, Мелоні Діас, Джош Бренер, Дейвід Дель Ріо, [Майкл Рукер->michael-rooker].

the_belko_experiment_poster

З 20 липня стрічку “Експеримент “Офіс” можна переглянути у Львові у комплексі “Планета кіно”.

Майк Мілч вже біля року працює у міжнародній корпорації “Белко” в офісі, розташованому неподалік від Боготи, столиці Колумбії. Проте якось звичайний, на перший погляд, робочий день перетворюється на безкінечний кривавий кошмар…

“Експеримент” – це не надто вже оригінальний, але відносно цікавий екземпляр хорору, в першу чергу розрахований на тих любителів жанру, кого цікавлять не вампіри, привиди, перевертні та інша чортівня, а прояви зла у звичайних людях, які за надзвичайних обставин часом перетворюються на дійсно страшних монстрів.

the_belko_experiment1

Сюжетна зав’язка трохи нагадує помітний свого часу бойовичок “Круті стволи” з [Крістофером Ламбертом->christopher-lambert], хоча, звичайно, є дуже суттєва різниця. Там досвідчених кілерів збирали в одному приміщенні, щоб вони полювали один на одного, поки лише один залишиться живим. Тут це роблять з 80 працівниками корпорації у Колумбії, звичайними офісними мешканцями, тому, звісно, і реакції їх зовсім відмінні. Спочатку вони сприймають гучну заяву невідомого голосу як жарт, і так триває до першого вкрай неприємного сюрпризу: виявляється, що один із засобів безпеки корпорації, яка дуже піклується про своїх працівників, насправді є безвідмовним засобом вбивства.

the_belko_experiment2

Після цього й починається швидкий поділ на вовків та овець, щойно виявляється, що для того, щоб вціліти самому, треба вбивати інших. Першим хижак прокидається у начальнику відділу, який до того ж має спецназівську підготовку і швидко розуміє, що в першу чергу треба заволодіти зброєю – і не тільки й не стільки для власного захисту. До нього приєднуються інші фізично сильні чоловіки – деякі з них янголами ніколи не були, інші йдуть за силою і визнаним авторитетом. З-поміж решти дехто панікує, дехто божеволіє, дехто намагається сховатись. Є й такі, що шукають зважений вихід з ситуації, але щоразу з нульовим результатом. Врешті-решт починають вбивати усі, навіть найбільші пацифісти. В останній третині кров ллється рікою: за вибухами голів у кадрі картина, напевно, встановила рекорд, а використовується й багато інших способів вбивства.

the_belko_experiment3

Глядач, якщо він не з слабкодухих, досить швидко втягується в гру, вираховуючи того, хто зможе перемогти, залишившись живим. Епізодичні персонажі, чиїх імен публіка і не встигає запам’ятати, відкидаються відразу, як і явні лиходії, що вбивають усіх підряд, і врешті-решт потенціальні живі зводяться до зовсім невеликого кола: найбільш доброзичливий з офісних мешканців, який до того ж демонструє характер у складних ситуаціях, його кохана, дівчина, яка щойно почала працювати… Декому з них не пощастить, щоправда, вже на завершальному етапі – тут на глядачів чекає кілька сюрпризів. Слід також додати, що у фільмі задіяний досить сильний як для такого жанру акторський склад; особливо вирізняються Голдвін та Макгінлі. В результаті вийшов відносно непоганий “людський” хорор, на якому точно не доведеться нудьгувати.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *