Агент Джонні Інгліш: Нова місія

Агент Джонні Інгліш: Нова місія (Johnny English Strikes Again / Агент Джонни Инглиш 3.0). Шпигунська комедія. Великобританія-Франція, 2018. Режисер Дейвід Керр. У ролях: Ровен Аткінсон, Ольга Куриленко, Джейк Лейсі, Бен Міллер, Міранда Хеннесі, Емма Томпсон.

johnny-english-3_poster

З 20 вересня стрічку “Агент Джонні Інгліш: Нова місія” можна переглянути у Львові у комплексі “Планета кіно”.

Внаслідок зламу електронної бази невідомий ворог отримує дані про усіх агентів спецслужби. Єдиний, хто залишається у тіні, – колишній агент Джонні Інгліш (Аткінсон). Тепер він стає єдиною надією світу, отримавши небезпечне завдання…

Черговий не дуже комусь потрібний сіквел – це останнім часом аж ніяк не новина. Хоча ні, не зовсім точно – зрозуміло, що стрічка ця потрібна студії та Аткінсону. Перший “Джонні Інгліш” вийшов на світові екрани у 2003 р., другий – у 2011-му, обоє зірок з неба не хапали, але певні гроші у міжнародному прокаті зібрали. І хочеться сказати, що персонаж, наче якісне вино, з роками стає кращим, от тільки це буде точно не правда.

johnny-english-3_1

Інгліш – типовий персонаж Аткінсона, британського комедіанта з доволі обмеженими акторськими здібностями. Для коротких скетчів та епізодів серіалів його витівки цілком підходять, а от з повнометражним фільмом все значно складніше – надто він вже одноманітно викривляється, зображуючи клінічних ідіотів і невдах. Співчувати Джонні важкувато (привабливих рис у нього дуже небагато), сміятися з нього теж далеко не завжди виходить, хоча свої кумедні моменти у картині трапляються. Більшість гегів побудовані на тому факті, що Інгліш для довіреного йому завдання підходить якнайменше, і не тільки через його одвічну некомпетентність у якості шпигуна. Він застряг у часі десь років двадцять тому і уявлення не має про новітні технології, віддаючи перевагу “перевіреним” одвічним кулаку та пістолету.

johnny-english-3_2

Ці самі новітні технології, до речі, у стрічці показані без особливої симпатії, а тим паче їх головний носій, вкрай невдалий “бондівський” лиходій, який хоче завдяки ним правити світом, – роль, дуже слабко і без будь-якої харизми зіграна Лейсі. Куриленко (колишній не-зовсім-дівчині агента 007, крім усього іншого) роль загадкової фатальної жінки пасує завжди, і в даному випадку вона цілком на своєму місці – фільм не рятує, але й не псує, працює з матеріалом, що дістався. Томпсон у ролі прем’єр-міністра виклалася як слід, давши картині значно більше, ніж те, на що вона заслуговує, однак і це справжнім порятунком назвати не можна.

johnny-english-3_3

Підсумок: навіть у піджанрі пародій на “бондіану”, де слабких і малосмішних стрічок завжди вистачало, третій “Джонні Інгліш” не вирізняється нічим хорошим. Може сподобатися найбільшим прихильникам Аткінсона, іншим глядачам – навряд чи.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *