Я, він і ще один

Я, він і ще один (You, Me and Dupree / Он, я и его друзья). Комедія. США, 2006. Режисери Джо та Ентоні Руссо. У ролях: Овен Вілсон, Кейт Хадсон, Метт Діллон, Майкл Дуглас, Аманда Детмер, Сет Роген.

Карл (Діллон) і Моллі (Хадсон) тільки розпочали сімейне життя, як їм на голови звалилась проблема у вигляді найкращого друга Карла – Дюпрі (Вілсон). Цей хлопець, якому вже за тридцять, досі не має роботи і планів на майбутнє. Цього разу він ще й опинився на вулиці, тому Карл змушений був запросити його пожити кілька днів, про що потім сильно пошкодував.

Я, він і ще один (You, Me and Dupree / Он, я и его друзья). Комедія. США, 2006. Режисери Джо та Ентоні Руссо. У ролях: [Овен Вілсон->owen-wilson], [Кейт Хадсон->kate-hudson], [Метт Діллон->matt-dillon], [Майкл Дуглас->michael-duglas], Аманда Детмер, Сет Роген.

Карл (Діллон) і Моллі (Хадсон) тільки розпочали сімейне життя, як їм на голови звалилась проблема у вигляді найкращого друга Карла – Дюпрі (Вілсон). Цей хлопець, якому вже за тридцять, досі не має роботи і планів на майбутнє. Цього разу він ще й опинився на вулиці, тому Карл змушений був запросити його пожити кілька днів, про що потім сильно пошкодував.

Сценарій написав дебютант Майк Лесьє. За його словами, ідея виникла у нього під час власного весілля. Серед запрошених був його близький друг – з тих, які завжди бувають на чужих весіллях, але ніколи не одружуються самі. Тоді Лесьє вирішив, що це може стати цікавою відправною точкою для комедії. Поки Майк писав сценарій, він зрозумів, що створює універсального героя: він почув безліч відгуків від знайомих, у яких були свої Дюпрі. “Мені сподобалось у сценарії те, що він не просто розповідає історію з одного боку, – каже продюсер Мері Перент. – Ми бачимо точки зору, що змінюються: погляд чоловіка на шлюб, погляд жінки на шлюб, і як все змінюється для пари і для їх друзів після весілля. У цій історії багато шарів – і комічних, і зворушливих. Природа дружби, випробування, які вона долає, – ось що досліджується у цьому фільмі. Дюпрі бореться за друга, Карл намагається витримати тиск вдома і на роботі”.

Проект стартував у червні 2005 р., коли студія “Юніверсал” підписала контракт з братами Руссо (“Ласкаво просимо у Коллінвуд”), розраховуючи, що головну роль виконає Вілсон, якого сценарист вважав ідеальним кандидатом. Актор також виступив одним з продюсерів картини і брав участь у доробці сценарію. Готуючись до ролі, Вілсон погодився з Лесьє, що ключовим моментом повинна стати відсутність у Дюпрі будь-яких підступних планів, незважаючи на хаос, який він приносить. Кейт Хадсон каже, що їй вперше довелось грати серйозну героїню в комедії і це було нелегко: коли на знімальному майданчику Вілсон, важко зберігати серйозний вираз. Роль ділка-маніпулятора, зіграна Дугласом, нагадує одного з найвідоміших персонажів цього актора – Гордона Гекко з “Волл-стріт”: про це кажуть продюсери і це видно у самій стрічці.

Бюджет – 54 млн. доларів. Зйомки почались 7 жовтня 2005 р. на гавайському острові Оаху, де знімали медовий місяць, потім перемістились у Лос-Анджелес. Чотири дні знімали в Ірвіні (Каліфорнія), в одній з безкінечних офісних будівель, яка зіграла роль фірми батька Моллі. Для сцен біля будинку Карла і Моллі обрали старий дім в історичному районі Грамерсі-плейс у центрі Лос-Анджелесу. Школа, де працює Моллі, знаходиться у східному Лос-Анджелесі у доках Сан-Педро.

3 коментаря для “Я, він і ще один”

  1. Нормально? Взагалі-то назва звучить як “Ти, я та Дюпрі” – оце був би нормальний переклад. Але у нас кінопрокатники постійно щось вигадують…

  2. Так, “Дюпрі” римується з “мі”, а в нас “ще один” – “він”. Все класно, так має бути. Ще мені сподобалось “Надобраніч і на все добре” (“Good Night, And Good Luck” / “Спокойной ночи и удачи”).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *