Таксі-4

До цього кіносеріалу є два основні типи глядацького ставлення (як і до більшості інших). Перший варіант – це коли сподобалась або дуже сподобалась перша стрічка, і глядач щоразу охоче йде на нове продовження, чудово розбирається у сюжетних колізіях і пам’ятає зміни у житті усіх персонажів (яких, на щастя, небагато) не гірше, ніж у житті своїх сусідів. Другий варіант – це коли глядач під час перегляду може зловити трішки задоволення від драйву чи жарту чи чогось іще, але те, що відбувається на екрані, його глибоко не зачіпає або просто байдуже йому, бо він не пам’ятає чи просто не бачив попередніх серій і головні герої для нього – ніхто.

Коли обидві ці категорії (ті, хто “в темі”, і ті, хто ні) отримують від стрічки однакове задоволення, це дуже добрий показник якості. Про “Таксі-4” цього сказати не можна. Мабуть, за останні тридцять років з’являлись кіносеріали, четверті частини яких сильно подобались би комусь крім відданих фанів, але чомусь не можу згадати жодного. Фанів “Таксі” у нас вистачає – про це свідчать переповнені зали у перші дні демонстрації картини. До того ж ця стрічка дуже добре підходить для того, щоб зводити у кіно дітей, причому жодних вікових обмежень не потрібно: все одно у “Таксі-4” немає нічого, чого б не зрозумів п’ятирічний. Це, мабуть, таки достоїнство, принаймні в очах Бессона та інших продюсерів це достоїнство однозначно.

Важко сказати, гірша чи краща саме ця серія за три попередні (принаймні дві останніх) – всі вони приблизно однаково ніякі, швидкі і безсюжетні. Що відрізняє четверте “Таксі” від попередніх? Відсутність Маріон Котіляр, яка втекла у розумніше кіно, а також те, що тепер центром балагану остаточно став ідіот Жибер, відсунувши у тінь нудно-одноманітну солодку парочку – Даніеля та Емільєна. Фарсі з усіх сил старається, щоб його називали новим Де Фюнесом, і дехто вже починає це робити, однак такі порівняння несерйозні – це розуміє будь-хто з тих, хто бачив ранні ролі Де Фюнеса і має уявлення про його здібності, які було значно обмежено у пізній період його творчості, коли він став комедійною зіркою Франції № 1.

Підсумок: рекомендується виключно дітям та прихильникам серіалу. Хоча, напевно, навіть останнім після цього навряд чи захочеться дивитись п’яту частину.

2 коментаря для “Таксі-4”

  1. Жарти дуже передбачувані і з розряду “десь я це бачив”
    нуднувато, хотілося б більшого, попередня серія мені більше сподобалася.

  2. Чесно кажучі не мала бажання дивитися цю частину, так як третя вже мені здалася не такою.. Перші дві я вважаю досить цікавими, а 4-та це взагалі.. зовсім не вразило.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *