Дракула ІІ: Вознесіння

Дракула ІІ: Вознесіння (Dracula II: Ascension). США, 2002. Режисер Патрік Луссьєр. У ролях: Джейсон Скотт Лі, Джейсон Лондон, Крейг Шеффер, Стівен Біллінгтон, Даян Ніл, Джон Лайт, Бренд Родерік, Харі Пейтон, Рой Шайдер.

Новий канал, четвер 19 квітня, 1.15

Численним ворогам князя темряви все ж таки не вдалося знищити його. Спалене тіло короля вампірів опиняється у моргу, де з ним починають експериментувати необачні студенти-медики. Знову покуштувавши чужої крові, граф Дракула воскресає з мертвих, і цього разу зупинити його не може ніхто, навіть хоробрий мисливець на упирів (Лі)…

Знаменитий вампір, здається, ніколи не залишить у спокої кінематографістів. Однак часи Бели Лугозі та Крістофера Лі давно минули, а сучасна індустрія жахів у більшості випадків пропонує позбавлені смаку, стилю та натхнення перекази відомих сюжетів. Режисер Луссьєр давно працює на студії «Діменсіон»: спочатку він монтував стрічки, в тому числі усі картини Веса Крейвена починаючи з «Нового жаху», а згодом йому стали доручати різні постановки («Пророцтво-3»). У «Вознесінні» він використав сюжет, який призначався для [«Дракули-2000»->dracula-2000]; захоплюючою цю історію назвати не можна, а її втілення на екрані є ще гіршим. «Дракула-2000», попри усі недоліки, був фільмом класу «А», непогано пройшов у прокаті (30 млн. доларів у США), і у ньому навіть можна було побачити такого чудового актора, як Крістофер Пламмер. «Вознесіння» більше нагадує типовий зразок теле- та відеопродукції, і знялись у ньому актори, які колись подавали надії, а зараз осіли у класі «Б». Автори обох «Дракул» намагались вразити глядачів звісткою про те, що зловісний граф – це ніхто інший, як Іуда Іскаріот, завдяки чому їх опуси стали ще безглуздішими.

2 коментаря для “Дракула ІІ: Вознесіння”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *