Тофер Грейс

Тофер Грейс (Topher Grace / Тофер Грейс) народився 19 липня 1978 р. у Нью-Йорку, а виріс у штаті Коннектикут. У старших класах зацікавився лицедійством і зіграв у шкільних постановках мюзиклів «Йосиф та його чудовий різнокольоровий одяг» і «Пірати з Пензанса». Під час навчання у школі Тофер випробував себе і в режисурі: він створив любительський пригодницький фільм, в якому знялись його однокласники.

Після школи Грейс вступив в академію Брустера в Нью-Хемпширі, потім перейшов в університет Південної Каліфорнії. Але залишив і цей заклад, коли у 20 років отримав роль у «Шоу 70-х років». Продюсери цього серіалу Бонні та Террі Тернери бачили, як Тофер грав на шкільній сцені, тому що їхня дочка вчилась з Грейсом в одній школі. Через кілька років вони згадали про здібного юнака, подзвонили йому у студентський гуртожиток і запросили на проби. У Тофера не було жодної спеціальної освіти, його акторський досвід обмежувався участю у шкільних виставах, проте він зміг вибороти роль Еріка Формана і наступні шість років працював над серіалом разом з Майлою Каніс, Ештоном Катчером, Денні Мастерсоном та Лорою Препон. На великому екрані актор з’явився у другорядних ролях у [«Траффіку»->traffic] (2000) [Стівена Содерберга->steven-soderberg] і «Посмішці Мони Лізи» (2003) Майка Н’юелла.

Першою великою роботою Тофера в кіно стала роль Піта у романтичній комедії «Побачення з зіркою» (2004) Роберта Лукетича. Герой Грейса – хлопець з маленького містечка, закоханий у місцеву продавщицю ([Кейт Босворт->kate-bosworth]), яка раптом починає зустрічатись з кінозіркою Тедом Хемілтоном (Джош Дахамел). За роль молодого начальника у стрічці [«Крута компанія»->in-good-company] актор отримав премію Національної ради кіно рецензентів, а у [«Людині-павуку-3»->spider-man-3] виконав роль репортера Едді Брока, який стає лиходієм Веномом.

У списку  улюблених кінематографістів Грейса – Роберт Земекіс, [Стівен Спілберг->steven-spielberg], Пол Томас Андерсон, П. Дж. Хоган та Стівен Содерберг. «Я йду вперед крок за кроком, – розповідає актор. – У мене погано виходить довгострокове планування. Воно призводить до того, що актор проходить повз цікаві проекти, які виникають тут і зараз. Коли я думаю про майбутню кар’єру, то хочу лише одного: працювати з талановитими режисерами».

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *