Привиди Гойї

Привиди Гойї (Goya’s Ghosts / Призраки Гойи). Історична драма. США, 2006. Режисер [Мілош Форман->milos-forman]. У ролях: Хав’єр Бардем, [Наталі Портман->natalie-portman], Стеллан Скасгорд, Мішель Лонсдейл.

Події, які почались в Іспанії у 1792 р., показані очима великого художника Франсіско Гойї (Скасгорд). У центр оповіді – долі музи Гойї, дочки заможного купця Іннес (Портман), яка потрапляє у лапи інквізиції, та високопоставленого служителя інквізиції отця Лоренцо (Бардем), який очолив чергове “полювання на відьом”.

Це перша режисерська робота Мілоша Формана після “Людини на Місяці” і перша продюсерська робота Сола Зенца після “Англійського пацієнта”. Сценарій написали Форман та Жан-Клод Каррьєр (“Народження”). Головний оператор фільму – Хав’єр Агірресаробе, лауреат премії Гойя 2005 р. за стрічку “Море всередині”; художник – лауреат “Оскара” Патриція фон Бранденштайн (“Амадей”), художник-костюмер – лауреат “Оскара” Івонна Блейк, яка у 2005 р. отримала премію Гойя за роботу у “Мості короля Людовика Святого”. Зйомки картини почались в Іспанії 5 вересня 2005 р.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *