Розмальована вуаль

Розмальована вуаль (Painted Veil / Разрисованная вуаль). США, 2007. Режисер Джон Каррен. У ролях: [Едвард Нортон->edward-norton], [Наомі Воттс->naomi-watts], [Лів Шрайбер->liv-shriber].

ТРК “Україна”, неділя 10 червня, 23.30

Молода англійка Кітті (Воттс), що засиділася у дівках, виходить заміж за лікаря Волтера Фейна (Нортон), якого зовсім не кохає. Перебуваючи з чоловіком в Гонконгу, вона закохується у місцевого ловеласа (Шрайбер). Обурений Фейн ставить їй умову: розлучення чи спільна мандрівка до маленького китайського містечка, де панує епідемія холери…

Часи, коли зірки були рабами великих студій, давно минули. Зараз талановиті лицедії, які отримують багатомільйонні гонорари за зйомки у жанровому кіно, можуть дозволити собі створити маленький фільм “на двох”. Так було і в даному випадку: Нортон і Воттс виступили продюсерами картини, використавши роман Сомерсета Моема з помітними змінами, які стосувались перш за все образу Фейна, котрий став набагато симпатичнішим, ніж у першоджерелі. Це суттєво змінило концепцію твору, хоча анітрохи не вплинуло на репутацію зірок: доки Наомі і Едвард зможуть дозволяти собі раз на три роки втілювати психологічні образи такої глибини, їм можна пробачати участь в усіх “Пограбуваннях по-італійськи” і “Кінг-Конгах”.

1 коментар для “Розмальована вуаль”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *