Балістика: Екс проти Сівер

Балістика: Екс проти Сівер (Ballistic: Ecks vs. Sever / Баллистика: Экс против Сивер). США-Німеччина, 2002. Режисер Віч Каосаянанда. У ролях: [Антоніо Бандерас->antonio-banderas], [Люсі Ліу->lucy-liu], Грегг Хенрі, Рей Парк, Таліса Сото, Мігель Сандовал, Террі Чен, Роджер Р. Кросс, Сандрін Холт, Стів Бакік.

ENTER-фільм, неділя 12 серпня, 21.30

Секретний агент Джеремія Екс (Бандерас) звільнився після того, як під час вибуху загинула його дружина, однак колишньому босу доводиться ще раз звернутись до нього по допомогу. Нова мішень героя – інший агент, жінка на ім’я Сівер (Ліу). Обом шпигунам доводиться об’єднати зусилля, коли на них починає полювання колишній колега Екса…

ball1

Ця стрічка є американським дебютом Каосаянанди – режисера з Таїланду, який у титрах фільму підписався просто як «Каос». На головні ролі у картині претендувало чимало зірок: у 1999 р. це були Веслі Снайпс і Джет Лі, у 2000-му – Сильвестр Сталлоне та Він Дізель, у 2001-му – Чжоу Юнь-Фат. Врешті-решт продюсери вирішили перетворити одного з суперагентів на жінку і запросили зірку «Янголів Чарлі» Ліу, а Екса зіграв Бандерас, якому останнім часом не щастить з ролями (досить згадати «Фатальну жінку»). В Америці стрічка з 70-мільйонним бюджетом зібрала тільки 12 млн. доларів, і цього разу грошовий показник дає дуже точне уявлення про якість фільму. У бойовиках сценарії ніколи не вирізнялись оригінальністю, але «Балістика» зі своїми «мильно-оперними» сюжетними ходами – це особливий випадок (Мексика відпочиває). Персонаж Бандераса видається лише свідком масштабних бойових дій, в яких бере участь Ліу (у Голлівуді зараз майже усі герої «екшн» – або жінки, або негри, або китайці). Загальне враження доповнюють вбивча серйозність персонажів у найбезглуздіших ситуаціях і жалюгідні спроби Каосаянанди наслідувати стиль знаменитого Джона Ву.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *