Шрек-2

Шрек-2 (Shrek 2 / Шрек-2). США, 2004. Режисери Ендрю Адамсон, Конрад Вернон, Келлі Осбері. Ролі озвучують: [Майк Маєрс->mike-myers], [Едді Мерфі->eddie-murphy], [Камерон Діас->cameron-dias], [Антоніо Бандерас->antonio-banderas].

1+1, п’ятниця 7 вересня, 21.20

Шрек разом зі своєю дружиною, принцесою Фіоною, вирушає до її батьків – короля Гарольда та королеви Ліліан, які запросили молодят у своє королівство. Поява у замку не чарівного принца, а 300-кілограмового монстра викликає шок у батьків Фіони…

shrek2

Цю картину можна охарактеризувати дуже просто – найкращий голлівудський блокбастер літа-2004 (і до того ж найприбутковіший – касові збори в американському прокаті перевищили 430 млн. доларів). Це яскравий феєрверк гумору, пригод, високоякісної анімації та доброго настрою. Автори стрічки, не покладаючись тільки на славу першої частини, продовжують висміювати штампи казкові та штампи кінематографічні і обманювати глядацькі сподівання – на радість глядачам. Чого лише вартий Піноккіо, що спускається зі стелі під музику з «Неможливої місії» Тома Круза, або велетенський цукровий чоловічок, який руйнує місто, наче Годзілла! Такого смачного постмодерністського коктейлю Голлівуд не пропонував з часів перших «Зоряних війн» та «Індіани Джонса» (якщо не рахувати [першого «Шрека»->shrek]). Тим сумніше те, що [третій «Шрек»->shrek-third] виявився повним розчаруванням.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *