Перевізник

Перевізник (The Transporter / Перевозчик). США-Франція, 2002. Режисер Корі Юень. У ролях: [Джейсон Стетем->jason-statham], Кі Шу, Метт Шульце, Франсуа Берлеан, Рік Янг, Даг Ренд, Тоніо Десканвель, Дід’є Сен-Мелен.

ICTV, неділя 9 вересня, 16.40

Колишній військовий, а нині професійний кур’єр у Марселі Френк Мартін (Стетем) звик відвозити будь-який вантаж у будь-яке місце, не ставлячи зайвих питань. Однак йому доводиться порушити власні правила у той день, коли у нього в багажнику опиняється вродлива дочка китайського мафіозі Лай (Шу)…

Чергова продукція від компанії Люка Бессона є стовідсотковим бойовиком без жодних домішок. Якщо врахувати те, що у найближчі два століття у цьому жанрі навряд чи вигадають щось нове, то результат праці продюсера і автора сценарію Бессона та гонконгівського режисера і дебютанта у США Юеня (постановник бойових сцен у «Людях Ікс» та «Поцілунку Дракона») слід визнати цілком задовільним. Головну ставку у «Перевізнику» було зроблено на Стетема – 30-річного англійського актора, який прославився завдяки невеликим, але виразним ролям у британських хітах «Карти, гроші, два стволи», «Великий куш», «Кістколом» і в американських фільмах «Протистояння» та «Привиди Марса». Студія «ХХ сторіччя – Фокс», що фінансувала зйомки, вирішила не ризикувати великими грошима і виділила на постановку лише 20 млн. доларів; втім, цього вистачило, щоб наповнити стрічку усіма необхідними видовищними компонентами. Стетем демонструє відмінну фізичну форму, виконуючи трюки на рівні Джекі Чана. Проте йому все ж таки не вдалося перетворити «Перевізника» на хіт, як це зробив Він Дізель з «Форсажем»: у США картина зібрала тільки 22 млн. доларів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *