Щоденники няні

Щоденники няні (The Nanny Diaries / Дневники няни). Комедія / мелодрама. США, 2007. Режисери Шарі Спрінгер Берман і Роберт Пульчіні. У ролях: [Скарлетт Йохансон->scarlett-johanson], [Лора Лінні->laura-linney], [Пол Гіаматі->paul-giamati], Кріс Еванс, Алісія Кіз, Джон Генрі Кокс, Донна Мерфі.

Енні Бреддок (Йохансон) щойно закінчила коледж, шукає собі місце під сонцем і несподівано знаходить його у багатому районі Нью-Йорка у сім’ї мільйонера, куди наймається нянею. Будучи дипломованим антропологом, вона розглядає життя заможних жителів Мангеттена як вчений, а своє перебування серед “аборигенів” порівнює з експедицією в амазонські джунглі.

nanny-diaries

“Щоденники няні” – екранізація бестселера Ніколи Краус та Емми Маклафлін. Зйомки фільму, які почались 10 квітня 2006 р. і тривали два місяці, проходили у Нью-Йорку. Міська влада оголосила нову податкову політику міста з метою привабити кінематографістів у Нью-Йорк, у зв’язку з чим скликала конференцію, запросивши знімальну групу “Щоденників няні”. Однак в останній момент, коли мер Майкл Блумберг заявив публіці, що “щасливий опинитися поряд з такою красунею, як Скарлетт”, Йохансон поруч не було: актриса у цей час працювала на знімальному майданчику, проігнорувавши прес-конференцію. У відповідь на невеликий скандал, викликаний цією подією, Скарлетт заявила, що для неї на першому місці завжди стоїть робота.

У романі ім’я головної героїні – Нен, подібне за звучанням до англійського слова nanny – няня. Автори фільму задовго до прем’єри повідомили, що фінал екранізації буде на сто відсотків відрізнятись від першоджерела. Інші відмінності від книги: за сюжетом картини Енні вже закінчила коледж; до того, як переїхати до сімейства Х, вона жила з матір’ю, яка працює медсестрою; героїня приховує від матері, що працює нянею, і розповідає, що вона – банківський службовець.

Прем’єру фільму у США, призначену на початок березня цього року, перенесли спочатку на 13 вересня, а потім на 24 серпня.

1 коментар для “Щоденники няні”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *