Девон Аокі

Девон Аокі (Devon Aoki / Девон Аоки) народилась 10 серпня 1982 р. у Нью-Йорку. Її батько – власник великої мережі китайських ресторанів Роккі Аокі, мати – дизайнер дорогоцінних прикрас Памела Хілбургер. У жилах Девон змішались японська, німецька та англійська кров. До дев’яти років вона жила в Нью-Йорку, а потім сім’я перебралася до Малібу (штат Каліфорнія). Коли дівчинці виповнилося 14, її батьки розлучились, і вона разом з матір’ю переїхала до Лондона, де й зараз живе з матір’ю, прийомним батьком і двома зі своїх дев’яти братів та сестер. Хоча Девон ніколи не втрачала зв’язок з батьком, виховували її виключно в європейських традиціях, і зараз вона, незважаючи на своє походження, навіть не знає японської мови – натомість розмовляє французькою, яку вивчала у школі.

aoki1

У модельний бізнес Аокі потрапила у 13 років, коли агент, який шукав моделей для рекламної кампанії Calvin Klein, помітив її за кулісами концерту панк-рокерів Rancid – дівчина тихенько пробралась туди, щоб зблизька глянути на своїх кумирів. Коли Девон спитали, чи хоче вона позувати перед камерою, відповідь була: “Так, якщо спочатку познайомлюсь з фотографом та його асистентами”. Бажання Аокі задовольнили, і вона швидко вирушила на першу фотосесію до знаменитого Марка Бортвіка. У студії дівчина з’явилась з величезними накладними віями і жовтими бровами і не дозволила щось змінити у своїй зовнішності.

aoki1

Наступний етап сходження Девон на зоряний Олімп пов’язаний з її бабусею, яка дружила з Кейт Мосс і познайомила з нею онуку. Незважаючи на різницю у віці, дівчата стали подругами, знялись разом для обкладинки журналу Interview, а потім Аокі за протекцією Кейт підписала контракт з агентством Storm Model Management. У 1998 р. вона стала обличчям “Версаче”, замінивши на цьому посту Наомі Кемпбелл, яка посварилась з Донателлою Версаче, і почала прокладати шляхи на світові модельні подіуми. Девон працювала з такими відомими дизайнерами та лейблами, як Жан-Поль Готьє, Chanel, Balenciaga, Fendi, Givenchy. Професіонали називали її “панк-німфеткою” і вважали однією з найкращих моделей 90-х.

aoki1

Досить швидко у Аокі з’явилась можливість випробувати себе десь іще: фотохудожниця-режисер Еллен фон Унверт звернула на неї увагу і зняла у кліпі Duran Duran. В кіно Девон дебютувала у 2003 р. у комедії “Смерть династії”, а потім знялась у другій частині “Форсажу”. У [“Місті гріхів”->cin-sity] Родрігеса вона зіграла мовчазну найману вбивцю Міхо. Остання робота Аокі у кіно – “Місто гріхів-2”; вона також планує записати свій дебютний альбом. Не так давно Девон можна було побачити в екранізації комп’ютерної гри [“D. O. A.”->d-o-a], а зараз на наших екранах показують бойовик [“Війна”->war], де вона виконала одну з ролей.

1 коментар для “Девон Аокі”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *