Суцільна нісенітниця

Суцільна нісенітниця (Global Heresy / Полная чушь). Великобританія-Канада, 2002. Режисер Сідні Дж. Ф’юрі. У ролях: [Пітер О’Тул->peter-o-tul], [Джоан Плоурайт->joan-plowright], [Алісія Сілверстоун->alicia-sylverstone], Локлін Манро, Мартін Клунс, Джеймс Вулветт, Карем Малікі-Санчес, Крістофер Болтон.

Кіно, середа 28 листопада, 19.30

Численні борги примушують лорда і леді Фокслі (О’Тул та Плоурайт) прийняти умови американського продюсера, який хоче, щоб члени його найпопулярнішої рок-групи «Суцільна нісенітниця» відпочили в Англії, якомога далі від шалених фанатів. Літнім британським аристократам доводиться ще й вдавати прислужників у власному будинку…

Комедія Ф’юрі нагадує французький фільм «Замок» з подібним сюжетом. Якщо французи у своїй стрічці були доволі безжалісними до жителів американського континенту, то в британському варіанті зіткнення двох зовсім різних світів виявляється не надто болісним: аристократи та нахабні рокери врешті-решт знаходять спільну мову і допомагають один одному. Ветерани англійського театру та кіно О’Тул («Лоренс Аравійський», «Як вкрасти мільйон») і Плоурайт («Зачарований квітень», «Революція») чудово виглядають навіть у цій пересічній розважальній картині. Їм старанно підіграють молоді голлівудські актори на чолі з Сілверстоун, яку після невдалої ролі у [«Бетмені і Робіні»->batman-&-robin] та провалів кількох її власних проектів («Зайвий багаж», «Вибух з минулого») запрошують зніматися хіба що у таких недорогих стрічках. Гумор фільму вишуканим назвати не можна, проте він трохи кращий за примітивні жарти, до яких намагаються привчити публіку брати Фареллі та автори сучасних молодіжних комедій.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *