Елісон Ломан

Елісон Ломан (Alison Lohman / Элисон Ломан), дочка архітектора та хазяйки невеликої пекарні, народилась у передмісті Палм-Спрінг (штат Каліфорнія) 18 вересня 1979 р. В дитинстві вона займалась музикою, а акторські здібності почала проявляти вже у дев’ять років. Саме тоді Елісон вперше вийшла на сцену театру “Palm Desert’s McCallum” свого рідного містечка, щоб зіграти Греті, маленьку героїню мюзиклу “Звуки музики”. В 11 років вона виконала головну роль у виставі “Енні” і отримала нагороду як найкраща молода актриса мюзиклу.

loman1

Паралельно з розвитком своїх драматичних здібностей Ломан багато часу приділяла заняттям танцями й балетом. У старших класах вона стала лауреатом премії Національного фонду розвитку мистецтв, проте запрошенням вступити до нью-йоркської акторської школи не скористалася. Елісон рік відучилася у Лондонській академії драматичного мистецтва, після чого вирушила до Лос-Анджелесу, щоб спробувати свої сили у кіно. За словами акторки, вона “просто зачаїлася і дивилася, що з цього вийде”. Її досить швидко “знайшли” і запросили на телебачення. Дебютувавши у “Морському монстрі” (1998), вона наприкінці 90-х знімалась у невеликих ролях в телевізійних стрічках та серіалах (“Скористатись секретом”, “Такер”, “Пасадена”) і в епізодах кінофільмів (“Тринадцятий поверх”, “Білий хлопець”, “Патруль планети”).

loman1

Ломан залишалась на другому плані, доки не отримала головну роль у “Білому олеандрі” (2002) Пітера Космінскі, на яку претендували 400 дівчат. “Я прийшла на проби стрижена під нуль після ролі хворої на лейкемію у “Крилах дракона”, але найсмішніше те, що мою роль там вирізали, – розповідає актриса. – Я думала, що й ця роль мені не дістанеться. Однак мені пощастило. Хоча я навіть уявлення не маю, як здобула роль Астрід”. Героїня Ломан, неповнолітня Астрід Магнусен, після того, як її матір Інгрід (Мішель Пфайффер) потрапила до в’язниці за вбивство свого коханця, починає мандрувати, потрапляючи то до однієї прийомної сім’ї, то до іншої і не знаходячи ніде свого місця. Крім Пфайффер, партнерками Елісон у цій картині були Робін Райт-Пенн та Рене Зельвегер. Стрічка в цілому та гра Ломан заслужили схвальні рецензії, і молоду актрису відразу зарахували до “тих, що подають надії”.

loman1

У “Чудовій афері” (2003) Рідлі Скотта, де головні ролі виконали Ніколас Кейдж та Сем Роквелл, Елісон довелось зображувати 14-річну авантюристку Анджелу, тоді як сама вона була на десять років старшою за свою героїню. Із зірками першої величини актриса зустрілась і на зйомках “Великої риби” (2003) Тіма Бертона: серед них були Еван Макгрегор, Альберт Фінні, Хелена Бонем-Картер, Стів Бушемі та Денні Де Віто. У драмі знаменитого канадського режисера Атома Егояна “Де приховано правду” (2005) Ломан перевтілилась у молоду журналістку, яка розкриває правду про випадок, який зламав долі двох колись популярних діячів шоу-бізнесу. У 2007 р. на американські екрани вийшла нова картина за участю Елісон, яка називається “Фліка”, а зараз її (в оцифрованому варіанті) можна побачити у “Беовульфі”. Ломан робить дуже успішну кар’єру, незважаючи на те, що не любить Голлівуд, ненавидить вечірки і галас навколо себе й свого імені.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *