Зачарована

Зачарована (Enchanted / Зачарованная). Казка / комедія. США, 2007. Режисер Кевін Ліма. У ролях: Емі Адамс, Патрік Демпсі, Джеймс Марсден, [Сюзан Сарандон->susan-sarandon], Тімоті Сполл, Айдіна Менцель.

enchanted

Прокляття відьми Наріси відправляє принцесу Жизель у сучасний Нью-Йорк, перетворюючи її по дорозі на реальну дівчину, але з казковими уявленнями про життя. У великому місті принцеса знаходить нового кавалера – адвоката Роберта, але їм заважають інші персонажі казки, які один з одним потрапляють на Мангеттен…

Зйомки стрічки почались 17 квітня 2006 р. В першому ж дублі сцени балу, для якої побудували грандіозну залу на бруклінській студії, виявилось, що Демпсі зовсім не вміє танцювати: він так відтоптав ноги Емі Адамс, що зйомки довелося перервати на три дні. Біла сукня Жизель важило 7 кг, і через неї актриса часто перечіплювалась, падала або застрягала у дверях. Для сцени, де принцеса вилазить з каналізаційного люку, довелось побудувати спеціальну декорацію, бо у звичайний люк сукня б не пролізла. У актриси були й інші проблеми: вона ніяк не могла “спрацюватись” з білкою, яку потім мали додавати у кадр за допомогою комп’ютера, і їй довелось довго тренуватись з іграшкою.

Інші неприємні моменти довелося пережити “оскарівській” лауреатці Сюзан Сарандон. Пов’язані були з гримом її лиходійки відьми: на знімальному майданчику актрису не могла впізнати навіть власна дочка.

У фільмі звучать мелодії Алана Менкена, (“Красуня і Чудовисько”, “Русалонька”, “Аладдін”), а п’ять пісень для “Зачарованої” написав Стівен Шварц (“Горбань Нотр-Даму”).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *