Бетмен і Робін

Бетмен і Робін (Batman and Robin / Бэтмен и Робин). США, 1997. Режисер Джоел Шумахер. У ролях: [Арнольд Шварценеггер->arnold-schwarzenegger], [Джордж Клуні->george-clooney], [Кріс О’Доннелл->chris-o-donnell], [Ума Турман->uma-thurman], [Алісія Сілверстоун->alicia-sylverstone], Джип Свенсон, Майкл Гуф, Пет Хінгл, Елль Макферсон, Джон Гловер, Елізабет Сандерс, Вівіка Фокс.

Новий канал, субота 29 грудня, 17.25

Черговий противник супергероя Бетмена (Клуні) та його юного помічника Робіна (О’Доннелл) – суперлиходій на прізвисько містер Фріз (Шварценеггер). Це колишній вчений, який внаслідок нещасного випадку перетворився на крижану людину, облисів і тепер прагне заморозити місто Готем. Йому допомагають смертельно небезпечної фатальної красуні на ім’я Отруєний Плющ (Турман) та здоровань Бейн (Свенсон)…

bat-and-rob

Зйомки фільму, які велися на території студії, у Барбенку в Каліфорнії та у величезному ангарі Говарда Х’юза у Лонг Біч, розпочалися у вересні 1996 р., тривали 5 місяців і коштували 110 млн. доларів. Для ролі Фріза Шварценеггеру довелося поголити голову, обмазатись сірою фарбою, одягнути космічний костюм вагою 30 кг і таскати на спині 10-кілограмовий балон (за шість тижнів роботи Арні отримав рекордний гонорар у 25 мільйонів, а також чималі відсотки від прокату стрічки). За роль красуні Отруєний Плющ, змагалися мало не всі провідні голлівудські акторки: Джулія Робертс, Демі Мур, Шерон Стоун та ін. Однак прибутки від стрічки виявилися значно меншими, ніж планували продюсери. Дехто звинувачував в усьому головного виконавця Клуні, хоча головною причиною невдачі слід вважати вторинність сценарію, автори якого майже без змін скопіювали попередню серію [«Бетмен назавжди»->batman-forever], і невдало обраний гранично інфантільний тон оповіді. Все ж таки пригоди Бетмена стали першим кіносеріалом, чотири частини якого заробили в Америці по 100 мільйонів.

Найдокладнішу інформацію про Бетмена та його ворогів можна знайти на сайті EmperorJoker.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *