Меггі Гілленхаал

Меггі Гілленхаал (Maggie Gyllenhaal / Мэгги Гилленхаал) народилась 16 листопада 1977 р. в Лос-Анджелесі у родині режисера Стівена Гілленхаала і сценаристки Наомі Фонер. Її брат – актор Джейк Гілленхаал («Донні Дарко», «Післязавтра»). Коли у 1999 р. Меггі закінчила Колумбійський університет, де вивчала літературу та східні релігії, у неї завдяки виступам у місцевому театрі вже був певний акторський досвід. Гілленхаал також деякий час навчалась у Королівській академії драматичного мистецтва у Лондоні.

gyllen1

У кіно акторка дебютувала у 1992 р. у фільмі свого батька «Водна країна». Протягом наступних шести років вона знялась ще у чотирьох картинах, які створив її тато, але далі вирішила пробиватись до слави без допомоги родини. У 1999 р. Гілленхаал отримала роль у міні-серіалі «Шейк, реттл та рок». Одночасно вона виступала у театрах Нью-Йорка і Лондона у виставах «Буря», «Проект Баттерфляй», «Антоній та Клеопатра».

Свої перші помітні ролі Меггі виконала у стрічках, які аж ніяк не можна зарахувати до стандартної голлівудської продукції. Завдяки образу гримерки-сатанистки Рейвен, створеному в анархічній сатирі Джона Вотерса «Божевільний Сесіл Б.» (2000), здобула репутацію інтелектуальної актриси, здатної надати глибини будь-якій ролі. Не менш дивними були наступні фільми за участю Гілленхаал – «Донні Дарко» (2001) Річарда Келлі, «Адаптація» (2002) Спайка Джонзі, «Зізнання небезпечної людини» (2002) Джорджа Клуні. Проте свою зоряну роль акторка зіграла у [«Секретарці»->secretary] (2002) Стівена Шейнберга.

gyllen1

Екранізація оповідання Мері Гейтскілл демонструвалася на фестивалі незалежних картин «Санденс», де отримала спеціальний приз журі за оригінальність. Героїня Гілленхаал, Лі Голловей, ще у сьомому класі зрозуміла, що їй подобається робити собі боляче. Дізнавшись про це, батьки відправили дочку у психіатричну лікарню. Повернувшись додому через кілька років, Лі пішла працювати секретаркою до адвоката Едварда Грея (Джеймс Спейдер), і невдовзі між ними встановились дуже незвичні стосунки… Гілленхаал показала вражаючий спектр емоцій героїні, заслужено отримала нагороду кінокритиків Бостона за найкращу жіночу роль та приз чиказьких критиків найбільш багатообіцяючій акторці, а також потрапила до списку номінантів на премії «Золотий глобус» і «Незалежний погляд». У 2003 р. нова зірка з’явилась на екранах у стрічці [«Посмішка Мони Лізи»->mona-lisa-smile] поруч з такими знаменитими актрисами, як [Джулія Робертс->julia-roberts], [Джулія Стайлз->julia-stiles] та [Кірстен Данст->cirsten-dunst], а у 2005-му знялась у фільмі «Хеппі-ендінгс».

gyllen1

Гілленхаал також знялась у стрічці Олівера Стоуна [«Всесвітній торговий центр»->world-trade-center], озвучила одну з героїнь анімаційної картини «Будинок-привид», а нещодавно закінчила зйомки у новому фільмі про Бетмен – [“Темний Лицар”->dark-knight-ann] (актрисі дісталась роль Рейчел Доус, яку в картині “Бетмен: Початок” виконала Кеті Холмс).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *