Поганий Санта

Поганий Санта (Bad Santa / Плохой Санта). США, 2003. Режисер Террі Цвігофф. У ролях: [Біллі Боб Торнтон->billy-bob-thornton], Берні Мак, Лорен Грехем, Клоріс Лічмен, Джон Ріттер, Тоні Кокс, Бретт Келлі.

1+1, неділя 20 січня, 00.05

Злодій (Торнтон) та його спільник напередодні Різдва влаштовуються грати ролі Санта Клауса та ельфа в універмаг, який потім грабують. Так триває, доки «Санта» не зустрічає восьмирічного хлопчика, якому дуже потрібна його допомога…

Хоча найоригінальнішим різдвяним фільмом залишається «Жах на Різдво» Тіма Бертона, картина Цвігоффа («Світ привидів») займає гідне місце у цьому списку. Сюжетна ідея «Поганого Санти» належить братам Коенам, і в стрічці багато «коенівських» моментів, наприклад, коли поліція стріляє в Санта Клауса, який намагається втекти. Жарти у фільмі не для наймолодших, але за духом це справжнє сімейне кіно, тільки без зайвих сентиментів. Головну роль, першим претендентом на яку був [Білл Мюррей->bill-murrey], чудово зіграв актор і режисер Торнтон (номінація на «Оскар» за «Відточене лезо»). В американському прокаті «Поганий Санта» зібрав понад 50 млн. доларів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *