Ідентифікація

Ідентифікація (Identity / Идентификация). США, 2003. Режисер [Джеймс Менголд->james-mengold]. У ролях: [Джон К’юсак->john-cusak], [Рей Ліотта->ray-liotta], [Аманда Піт->amanda-pit], [Альфред Моліна->alfred-molina], Джон С. Макгінлі, Пруїт Тейлор Вінс, Джон Хоукс, Клеа Дювал, Джейк Б’юзі, Вільям Лі Скотт, Ребекка Де Морней.

1+1, п’ятниця 8 лютого, 21.15

Десятеро людей, рятуючись від жахливої зливи і повені, опиняються у маленькому готелі. Серед них – колишня кінозірка та її шофер, поліцейський, який везе до в’язниці небезпечного вбивцю, повія, власник готелю, дві подружні пари. Невдовзі герої з’ясовують, що усі вони якось пов’язані між собою, після чого починають гинути один за одним…

identity

За останні десять років на екрани вийшло чимало стрічок, успіх яких здебільшого залежав від реакції публіки на один несподіваний сюжетний хід, котрий примушує глядачів зовсім по-іншому сприймати показані у фільмі події. До цієї категорії картин можна віднести такі різні стрічки, як [«Матриця»->matrix], [«Шосте почуття»->sixth-sense], «Ігри розуму» та «Ідентифікація». Перші дві третини фільму Менголда нагадують стандартний трилер у стилі «Десяти маленьких негрів» Агати Крісті, хоча деякі неймовірні збіги обставин викликають підозру, що насправді ця історія є не такою простою. В останній третині автори картини нарешті викладають свій головний козир, який дійсно може справити враження, однак фінал знову ж таки видається цілком традиційним для цього жанру. Кіномани, добре знайомі з творчістю Альфреда Хічкока та Браяна Де Пальми і з [«Адаптацією»->adaptation] Спайка Джонзі, мають шанс вирахувати сюрприз «Ідентифікації» задовго до того, як таємницю буде розкрито, але й у цьому випадку вони отримають задоволення від чудової гри К’юсака. У прокаті США стрічка зібрала понад 50 млн. доларів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *