Хортон

Хортон (Dr. Seuss’ Horton Hears a Who / Хортон). Анімаційний фільм / комедія. США, 2008. Режисери Джиммі Хейвард та Стів Мартіно. Ролі озвучують: [Джим Керрі->jim-carrey], [Стів Карелл->steve-carell], Керол Бернетт, [Айла Фішер->isla-fisher], Вілл Арнетт, Ден Фоглер, Сет Роген, Емі Полер.

horton

Слоненя на ім’я Хортон чує тихий крик про допомогу з крихітної пилинки, яка кружляє у повітрі. Хортон дізнається, що на пилинці знаходиться ціле місто Хтовіль, в якому живуть мікроскопічні істоти і головою якого є Мер.

Екранізація книжки відомого американського казкаря Доктора Зюйса ([“Грінч – викрадач Різдва”->grinch], [“Кіт у капелюсі”->cat-in-hat]). У 2003 р. виконавчий продюсер Крістофер Меледандрі звернувся до дружини письменника Одрі Гейзель з пропозицією створити тривимірний мультфільм за мотивами казки. Щоб посприяти підписанню угоди, продюсер попросив Майка де Фео зробити скульптуру ключової сцени з книги, в якій Мер тримає над головою свого сина Жо-Жо. Як виявилось, це одна з улюблених сцен Одрі; скульптура їй дуже сподобалась, і робота над екранізацією розпочалась.

Хутро жителів Хтовіля та різні візуальні ефекти були зроблені за допомогою технології компанії “Blue Sky”, заснованої на використанні рендерера трасування променів. Цей рендерер, найшвидший і найсучасніший у своєму класі, дозволив творцям картини маніпулювати хутром і оточенням так, ніби вони працюють зі справжнім світлом в реальних декораціях; за допомогою рендерера було створено масштабні масові сцени за участю тисячі пухнастих героїв і поле з півмільярда квіток для ключового епізоду стрічки.

Значна частина роботи режисерів базувалась на малюнках Зюйса, взятих безпосередньо з книжки, а решту образів у фільмі створювали за допомогою нарисів та приміток автора. Саме тому Хейварду та Мартіно довелось відвідати бібліотеку Гейзеля в Каліфорнійському університеті в Сан-Дієго, де зберігаються оригінали його робіт.

1 коментар для “Хортон”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *