День кінця світу

День кінця світу (The Day The World Ended / День конца света). США, 2001. Режисер Теренс Гросс. У ролях: Ренді Квейд, Настасья Кінскі, Боббі Еднер, Дебра Крістофферсон, Ніл Віпонд, Кетрін Фіоре, Дейвід Гетц, Стівен Тоболовскі, Гарі Гронер.

1+1, субота 31 травня, 22.45

Дитячий психолог Дженніфер Стіллман (Кінскі) приїздить до маленького містечка і знайомиться з місцевим лікарем Майклом Маккейном (Квейд) та його прийомним сином Беном. Хлопчик пережив смерть матері і тепер не може ні з ким знайти спільної мови. Невдовзі у місті з’являється монстр, який одного за одним знищує усіх ворогів Бена…

Багатообіцяюча назва приховує середньостатистичну картину про небезпечних прибульців, подібну за сюжетом на один з епізодів «Зони сутінків». Продюсером стрічки виступив Стен Вінстон, славетний майстер спецефектів, автор величезної галереї кіночудовиськ («Чужі», «Хижак», «Левіафан», «Релікт» тощо). У «Дні кінця світу» також не обійшлося без кровожерної потвори, що нагадує аналогічних персонажів з класичних фантастичних фільмів жахів 40-50-х років. Завдяки участі чудових акторів Квейда та Кінскі картина справляє непогане враження, однак їй далеко до найкращих зразків жанру.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *