Амнезія

Амнезія (Twisted / Амнезия). США, 2004. Режисер Філіп Кауфман. У ролях: [Ешлі Джадд->ashley-judd], [Самюел Л. Джексон->samuel-l-jackson], [Енді Гарсіа->andy-garcia], Дейвід Стретерн, Рассел Вонг, Д. В. Моффет, Марк Пеллегріно, Кемрін Менхем, Тітус Веллівер, Річард Т. Джонс, Леланд Орсер.

К1, понеділок 15 червня, 00.50

Інспектора поліції Джессіку Шепард (Джадд) після чергового блискуче проведеного розслідування переводять у відділ вбивств. Відразу ж хтось починає вбивати колишніх коханців героїні, причому сама вона ніяк не може згадати, що робила у ті години, коли були скоєні злочини. Підозра падає на Джессіку, батько якої свого часу вбив її матір…

twisted

Великий Хічкок радив викидати логіку у вікно у тому випадку, коли вона суперечить ефектному сюжетному ходу. Проте у більшості його картин логіка якраз була. Натомість сценаристи сучасних голлівудських трилерів старанно дотримуються цього правила. «Амнезія» є типовим прикладом того, як мотиви поведінки героїв приносять у жертву заради того, щоб максимально закрутити інтригу і зробити якомога більш несподіваною фінальну розв’язку. І режисер Кауфман, якого не можна зарахувати до числа звичайних ремісників (на його рахунку такі стрічки, як «Нестерпна легкість буття» й «Генрі та Джун»), і головні виконавці – Джадд, Джексон та Гарсіа – роблять свою справу добре, тому найслабшим місцем «Амнезії» є саме сценарій. Наприкінці фільму навіть сам лиходій не в стані як слід пояснити свої дії, і складається враження, що у нього не більше причин вбивати, ніж у будь-якого іншого персонажа.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *