Спіді-гонщик

Спіді-гонщик (Speed Racer / Спиди-гонщик). Пригодницький фільм. США, 2008. Режисери Ларрі та Енді Вачовскі. У ролях: [Еміль Гірш->emil-hirsh], [Крістіна Річчі->christine-ricci], Джон Гудмен, [Сюзан Сарандон->susan-sarandon], Метью Фокс, Роджер Еллам.

speedracer

Спіді-гонщик (Гірш) відданий сімейному гоночному бізнесу, тому відмовляється від пропозиції компанії “Роялтон Індастріз”, чим доводить до сказу її власника. Спіді також дізнається жахливу таємницю – результати найвідоміших гонок підтасовуються безжальними магнатами, які маніпулюють гонщиками заради власної наживи.

Картина є адаптацією популярного аніме-серіалу. Це перша після [“Матриць”->matrix] спільна робота братів Вачовскі як сценаристів і режисерів.

Вачовскі стали першими, хто вирішив задіяти камеру Sony F-23 HD, про використання якої офіційно не було заявлено до початку зйомок. Майстер візуальних ефектів Ден Гласс застосував нестандартну кольорову палітру, зробивши кожний колір максимально яскравим. Вачовскі також використали спеціальну технологію, яку назвали “екшн-аніме у натуральному сприйнятті”. Вона дозволяє утримувати передній, середній та задній плани у фокусі і має багато спільного з технологією, яка традиційно використовується для створення двомірної анімації. Автори експериментували з ракурсом, створюючи кадри, які суперечать усім правилам та законам гравітації.

Художник-костюмер Кім Барретт знайшла підходящий для стрічки американський стиль 60-х, з якого позичила деякі ідеї для розробки костюмів сім’ї Рейсерів. Для створення образу, який можна назвати ретро-футуристичним, вона використовувала різнокольорові і розшиті узорами тканини.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *