Енн Геттавей

Енн Геттавей (Anne Hathaway / Энн Хэттауей) народилась 12 листопада 1982 р. у Брукліні, росла у Нью-Джерсі і ще в юному віці почала грати у театрі. Невдовзі вона увійшла до складу престижної нью-йоркської театральної трупи Barrow Group – подейкують, що вона була єдиною дитиною, яка удостоїлась такої честі. Потім Енн вирішила спробувати свої сили на Бродвеї, проте там на неї чекала найбільша невдача в її кар’єрі: їй сказали, що її ріст не відповідає віку, тобто вона зависока, щоб грати дитячі ролі, і надто юна, щоб зображувати дорослих.

hath

Геттавей довелось відмовитись від Бродвею і піти тим самим шляхом, що й більшість молодих акторів: у 1999 р. вона отримала роль у підлітковому телесеріалі “Будь реальним!”. Шоу протрималось лише один сезон, але Енн помітив Гаррі Маршалл, режисер, який на початку 90-х зробив зіркою Джулію Робертс. Він запросив дівчину у свій фільм “Щоденники принцеси” (2001) на роль школярки Мії, яка стає принцесою далекої країні Женовії і перетворюється на елегантну молоду леді. На пробах у Маршалла Геттавей впала зі стільця, після чого роль відразу віддали їй, оскільки її природна незграбність ідеально відповідала тому, що їй потрібно було зіграти. Режисер називає своє нове відкриття “талановитою актрисою, яка поєднала у собі найкращі риси Джулії Робертс, Одрі Хепберн та Джуді Гарланд”.

hath

Після “Щоденників”, які зібрали в американському прокаті понад 100 млн. доларів, на екрани вийшла пригодницька драма “Інший бік раю”, в якій Енн виконала одну з головних ролей. У 2004 р. акторка знялась у трьох стрічках – продовженні “Щоденників принцеси”, казці “Зачарована Елла” і скандальній драмі “Спустошення”. У [“Горбатій горі”->brokeback-mountain] (2005) Анга Лі Геттавей зіграла зірку родео Лорен, яка стає дружиною героя Джейка Гілленхаала. “Я думаю, у певної категорії людей склалося певне уявлення про мене, – каже Енн. – Але я, поважаючи їх, повинна ще й поважати у собі актора, який хоче пробувати себе у різних амплуа”.

Перед прем’єрою картини [“Диявол носить “Прада”->devil-wears-prada], в якій її партнеркою була сама Меріл Стріп, Енн сильно переживала, оскільки у перший вікенд прокатним суперником стрічки був блокбастер [“Повернення Супермена”->superman-returns]. Актриса боялась, що публіка проігнорує фільм, захопившись пригодами літаючого героя, однак “Диявол” зібрав багато глядачів: його касові збори за п’ять тижнів перевищили 100 млн. доларів.

hath

Незабаром Геттавей можна буде побачити у шпигунській комедії [“Напруж звивини”->get-smart] зі Стівом Кареллом.

Серед режисерів, з якими мріє попрацювати Геттавей, – [Террі Гілліам->terry-gilliam], [Кемерон Кроу->cameron-crow] та Вуді Аллен. Інша мрія акторки – заспівати на Бродвеї – починає набувати реальних обрисів: її спів у “Зачарованій Еллі” зацікавив впливових музичних продюсерів. Зараз Енн отримує університетську освіту в галузі англійської мови, і якщо її кінокар’єра не складеться, збирається присвятити себе літературі.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *