Автофокус

Автофокус (Auto Focus / Автофокус). США, 2002. Режисер Пол Шредер. У ролях: [Грег Кіннер->greg-kinnear], [Віллем Дефоу->willem-dafoe], Рита Вілсон, Курт Фуллер, Марія Белло, Рон Лібман, Ед Беглі-мол., Майкл Маккін, Майкл Роджерс, Крістофер Ньюмен, Доннамарі Рекко.

Новий канал, неділя 13 липня, 2.35

Дія стрічки відбувається у 60-70-х рр. Боб Крейн (Кіннер) працював на радіо, потім грав у телесеріалі «Герої Хогана», який приніс йому славу і успіх у жінок. Познайомившись з оператором Джоном Карпентером (Дефоу) і дізнавшись від нього про новий винахід під назвою відео, Крейн почав колекціонувати касети зі своїми сексуальними перемогами…

Ця картина є екранізацією книги Роберта Грейсміта «Вбивство Боба Крейна», що розповідає про життя реальної людини – комедіанта, який народився у 1928 р. і якого жорстоко вбили у 1978-му у Скотсдейлі, розбивши йому голову підставкою для камери; головним підозрюваним у цій справі був найкращий друг Крейна – Карпентер. Зйомки фільму, бюджет якого склав 7 млн. доларів, проходили взимку 2001 р. у Лос-Анджелесі, Арізоні та Нью-Йорку. Світова прем’єра стрічки відбулася на початку вересня 2002 р. на кінофестивалі у Торонто. Відомий сценарист та режисер Шредер у своїх попередніх картинах («Порнографія», «Американський жиголо») неодноразово досліджував не надто привабливий зворотній бік життя Америки; цього разу він зробив це на прикладі людини, котра багато років приховувала свою істинну природу під маскою зразкового сім’янина. «Автофокус» також може зацікавити розповіддю про перші дні відео, ставлення людей до цього винаходу і його перетворення на невід’ємну частину побуту американців. Фільм вартий уваги і як зразок чудового акторства Кіннера та Дефоу, яких висували на премію нью-йоркських критиків (відповідно за головну і другорядну ролі).

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *