Секретні матеріали-2: Я хочу вірити

Художні фільми, зняті як продовження популярних зараз або популярних колись серіалів, можна поділити на дві категорії. Одні можна дивитись навіть тим, хто ніколи не чув про телешоу та його героїв. Інші розраховані майже виключно на тих, хто знає головних героїв і вболіває за них.

xf

Скажімо, дивитись кіносіквел “Сексу і місто”, в принципі, можна і людині, яка зовсім не “в темі”, хоча чоловікам це буде трохи складніше, ніж жінкам. А от спостерігати за черговою спробою перенести на великий екран “Секретні матеріали” важко буде практично всім, бо як самостійна фільмова одиниця картина просто безпомічна. Вона ніяка як фантастичний трилер, бо сюжет рухається зі швидкістю машини з двома спущеними колесами, ще й постійно буксує через сентиментальну лінію, пов’язану з порятунком смертельно хворого хлопчика. Ніяких справжніх жахів у стрічці немає теж, бо автори, схоже, мислять тими самими категоріями, що й під час роботи на телебаченні, – мінімум крові, мінімум жорстокості. І як черговий розділ романтичної історії між двома нині вже колишніми агентами ФБР фільм теж мало на що здатен, бо діалоги між ними викликають непередбачений авторами комічний ефект.

xf

Таємниця, розгадку якої ми отримуємо у фіналі, абсурдна і навіть для абсурдної продумана десь на одну третину – це як набрати великими літерами в “жовтій” газеті заголовок “Щури-велетні тероризують метро” і на цьому зупинитись. Не можна сказати, що головні виконавці халтурять більше, ніж звичайно, але матеріал їм видали, як вже було сказано, жахливий – втім, у першому кінофільмі про Малдера і Скаллі було приблизно те саме. З акторів по-справжньому старається хіба що Коннолі, але витягти на собі весь фільм у нього не вийшло.

xf

Підсумок: почесний переможець у боротьбі за звання найнуднішого фільму року. Проте прихильники серіалу, напевно, знайдуть у ньому чимало плюсів і будуть із задоволенням слухати в діалогах згадки про ті чи інші події у різних серіях і спостерігати за появою на екрані знайомих епізодичних персонажів.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *