Дейвід Духовни

Дейвід Духовни (David Duchovny / Дэвид Духовны) народився 7 серпня 1960 р. у Нью-Йорку. Його батько, Абрам, був публіцистом Американського Єврейського комітету, мати, Маргарет, – вчителем початкової школи. Батьки розлучилися, коли Дейвіду було 11 років. У нього є старший брат Денієл та молодша сестра Лорі. Дейвід ріс тихим і сором’язливим хлопчиком, через що брат часто дражнив його. Сім’я жила в одній кімнаті маленької квартири, яку знімала на Мангеттені. Батьки не знали, чим зайняти увагу сина, а потім знайшли вихід – шотландська бабуся Дейвіда навчила його в’язати, і вони часто сиділи зі спицями і нитками на колінах. Духовни згадує, що він навіть зв’язав тоді для своєї собаки підстилку.

duch1

Дейвід відвідував Прінстонський університет, де був захисником у баскетбольній команді. Майбутній актор отримав степінь дипломованого спеціаліста з англійської літератури в Єльському університеті і готувався до кар’єри вчителя, однак потім почав вивчати акторську гру і виступати на Бродвеї. У 1987 р. він припинив роботу над докторськими дослідженнями в університеті, щоб повністю віддатися акторству.

duch1

Духовни почав кар’єру з рекламних роликів і порнографічних фільмів. У серіалі “Твін Пікс” Дейвід Лінч дав йому роль напівчоловіка-напівжінки Денніса-Денізи. Майже ніхто не пам’ятає більшість ролей актора цього періоду, серед яких – хлопець, який обманює свою подружку, у стрічці “Новорічний день”, підлий бізнесмен, якого провчила собака, у “Бетховені” та ревнивий служитель у фільмі “Не кажи мамі, що няня мертва”. Популярним Дейвід став завдяки серіалу “Секретні матеріали”, де зіграв агента ФБР Малдера, захопленого дослідженнями паранормальних явищ. У 1997 р. Духовни вперше виконав головну роль у кінофільмі, перевтілившись у трилері “Зображуючи Бога” у талановитого лос-анджелеського хірурга, який, зробивши операцію у стані наркотичного сп’яніння, залишився без ліцензії і зміг знайти роботу лише у мафії. Наступного року актор з’явився на екранах у кіноверсії “Секретних матеріалів”.

duch1

Незважаючи на славу секс-символа, Дейвід довго не міг знайти жінку, яка б йому дійсно подобалась. Він зізнавався, що навіть почав сумніватися, що у нього все гаразд з психікою. Деякий час Духовни жив з актрисою Перрі Рівз, але сам зізнавався, що йому важко підтримувати моногамні стосунки. Врешті-решт актор зустрів жінку своєї мрії – [Теа Леоні->tea-leoni], відому за телесеріалом “Оголена правда”. Він згадує, що, познайомившись з Леоні, відразу зрозумів, що зміг би прожити з нею все життя. Хоча перші три тижні вони спілкувались лише по телефону, у середині другого тижня Духовни спіймав себе на думці, що йому відчайдушно хочеться запросити нову знайому на вечерю у ресторан. Після чотирьох місяців, протягом яких вони приховували свої стосунки, у травні 1997 р. Дейвід і Теа одружилися, зігравши весілля в саду нью-йоркської школи, де Духовни навчався у дитинстві. 24 квітня 1999 р. у них народилась дочка Маделейн Вест, а 15 червня 2002 р. на світ з’явилась друга дитина – син Кід Міллер.

1 коментар для “Дейвід Духовни”

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *