Велика крадіжка

Велика крадіжка (The Big Bounce / Большая кража). США, 2004. Режисер Джордж Армітадж. У ролях: [Овен Вілсон->owen-wilson], [Морган Фрімен->morgan-freeman], [Гарі Сініз->gary-sinise], Сара Фостер, Чарлі Шин, Вінні Джонс, Віллі Нельсон, Бебе Ньювірт.

1+1, субота 9 серпня, 22.10

Дрібний злодій Джек Раян (Вілсон), який знайшов роботу на курорті для багатіїв, зустрічає Ненсі Хеєс (Фостер) – красуню, яка теж колись мала проблеми з законом. Разом вони планують пограбувати коханця Ненсі – власника курорту (Сініз). Однак насправді це лише частина більш складного плану, в якому замішаний місцевий суддя (Фрімен)…

Стрічка є екранізацією роману Елмора Леонарда, детективні твори якого досить часто переносять на кіноекран (досить згадати «Схопити коротуна» Баррі Сонненфелда та «Джекі Браун» Квентіна Тарантіно). Картина Армітаджа – це друга кіноадаптація «Великої крадіжки»: першу було створено у 1969 р. з Раяном О’Нілом у головній ролі. Сценарій нового фільму написав Себастьян Гутіеррес, а сам Леонард був консультантом на зйомках, які проходили на Гаваях з жовтня 2002 р. до січня 2003-го. «Велику крадіжку» планували випустити у прокат у вересні 2003 р., але потім прем’єру перенесли на кінець січня 2004 р. Традиційний для Леонарда сюжет про групу шахраїв, де усі «кидають» усіх, знято і зіграно без особливого натхнення: навіть такі майстри, як Фрімен та Сініз, не справляють особливого враження. Не дивно, що стрічка провалилась у прокаті.

Залишити відповідь

Ваша e-mail адреса не оприлюднюватиметься. Обов’язкові поля позначені *